Αγροτικά Τοπικά

Η Τ.Ο. Ημαθίας του ΚΚΕ για τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Το  20ο Συνέδριο του ΚΚΕ για τα προβλήματα της Αγροτιάς & το ρόλο της στη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας για την ανατροπή

Τα προβλήματα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς και στην Ημαθία οξύνονται καθημερινά. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής της ΕΕ και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και με τις προηγούμενες της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ, με την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( ΚΑΠ )και με στρατηγικό στόχο τις “μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις” στην αγροτική οικονομία, έρχεται όλο και πιο ωμά και οδηγεί πλέον με πιο γρήγορους ρυθμούς στη συρρίκνωση & το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Σ’αυτή τη κατεύθυνση φυσικά κινούνται και όλα τα μέτρα του 3ου μνημονίου, που αφορούν και την αγροτιά και ενάντια στα οποία αναπτύχθηκαν σημαντικοί αγώνες & μπλόκα σε όλη τη χώρα – και στην Ημαθία – τα τελευταία χρόνια ( π.χ. Φορολογικό, Ασφαλιστικό, κουτσουρεμένη ασφαλιστική κάλυψη ζημιών, “πλάτες” σε ασυδοσία εμπόρων-μεταποιητών για εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και μη έγκαιρη αποπληρωμή, ανεξέλεγκτο κόστος παραγωγής, κλπ.). Την ίδια στιγμή, που μεγαλώνουν τα κέρδη των μεγαλεμπόρων-μεταποιητών.

Κυβέρνηση και ΕΛΓΑ εμπαίζουν τους αγρότες με την απαράδεκτη καθυστέρηση των αποζημιώσεων τους, την ώρα που τα “τσουχτερά” ασφάλιστρα τους οδηγούνται στην αποπληρωμή των δανειστών. Η κυβέρνηση συμφώνησε με την μείωση του αφορολόγητου, που με τους αγώνες & τα μπλόκα είχε υποχρεωθεί να δώσει, από τις 9.300 ευρώ στα 5.900 ευρώ δηλ. πάνω από 650 ευρώ επιπλέον φόρος για τον φτωχομεσαίο αγρότη.

Η σταθερή θέση του ΚΚΕ στο πλευρό της αγροτιάς, όπως εκφράστηκε και με τις Θέσεις & τις Αποφάσεις του πρόσφατου 20ου Συνεδρίου του Κόμματος, για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, είναι δεδομένη. Εκφράζεται και μέσα στους αγωνιστικούς Αγρ. Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, που συσπειρώνονται με τα δίκαια αιτήματα και συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στον αγώνα για την ανατροπή της κατάστασης.

Στον αγώνα της αυτό η φτωχομεσαία αγροτιά βαδίζει από κοινού με τους φυσικούς συμμάχους της, τους εργαζόμενους & αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα, που συνθλίβονται από τα ίδια μέτρα & τις ίδιες πολιτικές. Οργανώνεται στους Αγρ.Συλλόγους και απαντάει αγωνιστικά ενάντια στη φοροληστεία και το ξεκλήρισμά της.

Σάββατο 22 Απρίλη

περιοδεία στην Ημαθία από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

  • 10:00πμ:  Ομιλία – συζήτηση στο Καμποχώρι Αλεξάνδρειας, στο καφέ «ΚΟΡΝΕΡ».
  • 12:00μμ: Περιοδεία στη Μελίκη και συνάντηση με το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής.
  • 7:00μμ: Ομιλία – συζήτηση στο Μακροχώρι Βέροιας, στο πρώην κοινοτικό κατάστημα.
  • 8:30μμ: Ομιλία – συζήτηση στην Επισκοπή Νάουσας, στο πρώην κοινοτικό κατάστημα.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων