Βέροια Γράμματα & Τέχνες Σχόλια

Ένα συγκινητικό φινάλε-έκπληξη από την «Ηχώ Βερόης»

Είναι γνωστή κι από παλιότερα η ποιότητα, η μελέτη σε βάθος του αντικειμένου, η συνέπεια και η δουλειά που γίνεται, όχι μόνο από τη μαέστρο της τη Νατέλα Ιτσουαΐτζε αλλά και από όλα τα μέλη της,  της Πολυφωνικής Χορωδίας της Βέροιας, «Ηχώ Βερόης».

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για μας η σημαντική παρουσία της πλάι σε άλλες χορωδίες, που τραγούδησαν χθες στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, προσκεκλημένες της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, στην εκδήλωση «Ωδή στη Μνήμη».

Η έκπληξη ήρθε στο φινάλε της εκδήλωσης, όταν η «Ηχώ», αφού τραγούδησε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο το ξένο ρεπερτόριο, έκλεισε όλη τη βραδιά συγκλονίζοντας κυριολεκτικά το κοινό με τη δική της μουσική προσέγγιση του ποντιακού τραγουδιού.

Γιατί της «Τρίχας το Γεφύρι», έτσι όπως αποδόθηκε, δεν ήταν ένα απλό τραγούδι… Ήταν όλος ο Ποντιακός Ελληνισμός, με τις ρίζες του βαθιά στην Αρχαιότητα, που αντλούσαν αίμα και ζωή από την Αρχαία Τραγωδία.

Γιατί αυτήν θύμιζε, τον αρχαίο χορό της, η στάση του σώματος, η εκφορά του μέλους, η απόλυτη λιτότητα!

Δε θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει κανέναν μέσα από τα μέλη της χορωδίας, ήταν ένα αρραγές εντυπωσιακό σύνολο, αν το ρόλο του «κορυφαίου» δεν τον έπαιζε ο Μάκης Λιόλιος, που μονοφωνικά πρόσθεσε την εξαιρετική φωνή του και την παρουσία του!

Λίγα μόνο λεπτά μπορούν κάποιες φορές να υπογράψουν τη δουλειά χρόνων! Ευχαριστούμε για τη μοναδική αυτή στιγμή που μας δόθηκε…

Δήμητρα Σμυρνή

Φωτογραφίες: faretra. info

Για την εκδήλωση «Ωδή στη Μνήμη» μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας