Απόψεις

“Πρωτοποριακά σχέδια αναπλάσεων στη Βέροια – Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου πλωτού καναλιού!” γράφει ο Τεύκρος

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Βέροιας, που ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, μας αποκάλυψε ότι σύντομα στη Βέροια αρχίζει η υλοποίηση σχεδίων για αλλαγές στην πόλη, που θα την κάνουν αγνώριστη.

Συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει από τη  Μητροπόλεως  στην οποία θα κατασκευαστεί πλωτό κανάλι βάθους 6 μέτρων με το πλάτος του να καλύπτει  όλο τον  δρόμο μαζί και τα    πεζοδρόμια.

Μικρότερου βάθους υποκάναλα θα διαχυθούν σ΄ όλο  το κέντρο της πόλης, όπου η μετακίνηση   κατοίκων  και  τουριστών, αλλά και ο εφοδιασμός των καταστημάτων,  θα  γίνεται μόνο με πλωτά μέσα.

Ήδη, όπως μας τόνισε η ίδια πηγή, έχουμε μετακαλέσει τεχνικούς από το Μακάο για μετάδοση τεχνογνωσίας , γιατί εκεί κατασκευάστηκε πλωτή πόλη  βάσει των προτύπων της Βενετίας.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο αλλά ευελπιστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να το παραδώσουμε πριν λήξει η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής

Ηπιότερες παρεμβάσεις θα γίνουν σε άλλα σημεία της πόλης, με πρώτη αυτήν στη Λεωφόρο Ανοίξεως,  η οποία και θα μετονομαστεί σε Λεωφόρο   της Αμάξης. Εκεί θα κυκλοφορούν μόνο άμαξες.  Η πρώτη σκέψη είναι να μονοδρομηθεί, για να μην έχουμε ατυχήματα. 

Μια άλλη παρέμβαση,  που είναι και θέμα τιμής για την παρούσα δημοτική αρχή, είναι η κατασκευή της γέφυρας Κούσιου. Το κομμάτι της γέφυρας που έχει κατασκευαστεί  μέχρι τώρα θα γκρεμιστεί πάραυτα.  Η νέα γέφυρα Κούσιου θα είναι κρεμαστή  και θα αποτελεί ένα αληθινό κόσμημα για την πόλη.»

Σε ερώτησή  μας –επειδή  ακούστηκε- αν είναι στα σχέδια της παρούσας δημοτικής αρχής η κατασκευή  ιπτάμενου παρκινγκ, η ίδια πηγή μάς είπε: «Προς το παρόν όχι.  Είναι γεγονός ότι έπεσε  και αυτή η ιδέα,  αλλά δεν υπάρχει ακόμα η σχετική τεχνογνωσία. Εδώ θα είμαστε πρωτοπόροι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρξει η ανάγκη κατασκευής   και τεσσάρων ιπτάμενων ασανσέρ  και κυλιόμενες σκάλες αλλά γι αυτά  δεν έχουμε πρόβλημα.»

Σ΄ άλλη ερώτησή  μας αν έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για την κατασκευή των παραπάνω έργων μάς απάντησε «λεφτά υπάρχουν.»

Συνεχίζοντας  μάς  είπε  ότι σύμφωνα μ’ αυτό το πρόγραμμα αναπλάσεων του Δήμου θα μηδενιστεί η ανεργία, νέα επαγγέλματα  θα προκύψουν και ότι θα υπάρξει  η ανάγκη  εργαζόμενοι άλλων περιοχών να έρθουν για δουλειά στην πόλη μας.

Και το κυριότερο, μας τόνισε με έμφαση κλείνοντας τη σύντομη συζήτησή μας:  «Η κ. Κοτταρίδη είναι ενθουσιασμένη με τις νέες αναπλάσεις που έχουμε σχεδιάσει και σύντομα θα τοποθετηθεί δημόσια!»

ΥΓ. Και η είδηση της στιγμής!  Οι μαρμαροαναπλάσεις θα συνεχιστούν στο Σέλι, ώστε ο δρόμος από την πλατεία μέχρι και το χιονοδρομικό να στρωθεί με μάρμαρο Βερμίου.

Τη συνέχεια μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων