Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια

Μαρία Παναγιώτου ατομική έκθεση ”Κόκκινο στο Άσπρο”στη γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 17 Μαΐου 2017. Για την παρουσίαση της έκθεσης απο τη faretra μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Ελ. Βενιζέλου 43 – Βέροια), εγκαινιάζει, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στις 8 το βράδυ, την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Παναγιώτου με τίτλο “Κόκκινο στο Άσπρο”.

Στην πρώτη της ατομική έκθεση η εικαστικός παρουσιάζει ζωγραφικά έργα μικρής και μεγάλης διάστασης. Ένα καθημερινό και απαραίτητο αντικείμενο όπως είναι ένα πάπλωμα, ιδωμένο με μια άλλη οπτική, γίνεται το επίκεντρο της έρευνάς της.

Ο Ιστορικός της Τέχνης Γιάννης Μπόλης σημειώνει:

Άτιτλο λάδι σε καμβά, 300×150 εκ

(…)Τα θέματά της φορτίζονται από την εμφαντική σημασία που τους προσδίδει και τον άκρως ρεαλιστικό τρόπο με τον οποίο τα επεξεργάζεται, δίνοντας έμφαση στην ένταση, την καθαρότητα και την εκφραστικότητα της απόδοσής τους, αξιοποιώντας τις καθαρές ζωγραφικές αξίες: το σχέδιο, το χρώμα, το πλάσιμο των όγκων, το φως και τη σκιά, την οργάνωση και τη μελέτη της σύνθεσης. Ένα οικείο, καθημερινό αντικείμενο, όπως το πάπλωμα κυριαρχεί σε διάφορες παραλλαγές, με τμήματα-λεπτομέρειές του να «κατοικούν» τη ζωγραφική επιφάνεια ή παρουσιαζόμενο ολόκληρο να επιβάλλεται σ’ ένα ουδέτερο, κενό χώρο, να «καλύπτει» και να παίρνει το σχήμα και τις στάσεις ενός απόντος σώματος. Ο χρωματικός περιορισμός, κατά κύριο λόγο, στο λευκό, το υπόλευκο και τις διαβαθμίσεις των γκρίζων τόνων εντείνει την αίσθηση μιας ψυχρής ατμόσφαιρας που, ωστόσο, ενεργοποιείται από το βαθύ κόκκινο του μοτίβου μιας λεπτοδουλεμένης δαντέλας που τυλίγει το ύφασμα ή εμφανίζεται να ρέει σαν αίμα μέσα από τις πτυχώσεις του.

Η σκηνοθεσία των έργων, συμβάλλει καθοριστικά στην πρόθεση της Παναγιώτου να αφηγηθεί μικρές ιστορίες για τη θαλπωρή και τη συντροφικότητα, την ηρεμία και τα όνειρα, αλλά και να εικονοποιήσει τη σκηνή ενός θεάτρου της ανθρώπινης ύπαρξης, της μοναξιάς και της αποξένωσης, της απώλειας και της φθοράς, των διχασμών, των παγιδεύσεων και των πληγών της ζωής.(…)

Bio. Mαρία Παναγιώτου. Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών  &  Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Φοίτησε στο εργαστήριο του Γιώργου Τσακίρη και Βασίλη Βασιλακάκη με κατεύθυνση στη ζωγραφική και χαρακτική ως μάθημα επιλογής,  στο εργαστήριο του Ξενή Σαχίνη. Αποφοίτησε το 2017 με άριστα.1η Ατομική : 2017 Κόκκινο στο Άσπρο, γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ,  Βέροια, επιμέλεια: Τσακίρης Γιώργος, κείμενο: Μπόλης Γιάννης.Από το 2011 συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, σε εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: 07.04.17 – 17.05.17

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-14:00

ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

Ελ. Βενιζέλου 43, Βέροια 59100, Τ 2331070325 Μ 6972913970

e-mail gallerypapatzikou@gmail.com  –   www.papatzikou.gr

Άτιτλο λάδι σε καμβά, 150×150 εκ.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας