Βέροια Παιδεία

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας προκρίθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Χορωδιών στην Ευρώπη

Μεγάλη επιτυχία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας η διάκριση της Χορωδίας του ” Εμμέλεια ” στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπου κρίθηκε άξια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς στην Ευρώπη.

Η faretra συγχαίρει το Μουσικό Σχολείο γι αυτήν τη μεγάλη διάκριση.

Παραθέτουμε το σχετικό ενημερωτικό κείμενο της Διεύθυνσης του σχολείου καθώς και την επιστολή,  όπου ανακοινώνεται η μεγάλη αυτή διάκριση.

————————————————————-

Δελτίο  Τύπου   Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Η    χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής  “Εμμέλεια”   του Μουσικού Σχολείου Βέροιας  στην  9η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας  στις 17 Μαρτίου 2017   στο  Μουζάκι  Καρδίτσας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.  H χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής   του Μουσικού Σχολείου συμμετείχε  για 4η συνεχή χρονιά στο  Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα  στο οποίο  έχει διακριθεί  και προτείνεται να συμμετέχει    σε διαγωνισμούς  σχολικών χορωδιών   στο εξωτερικό.

Η Διεθνής  Κριτική Επιτροπή του   Φεστιβάλ  έκρινε την Χορωδία   Εμμέλεια του Μουσικού Σχολείου, άξια να εκπροσωπήσει  την Ελλάδα  στο Διαγωνισμό Χορωδιών ‘’Nisis Mirfidis‘’ που θα πραγματοποιηθεί  στο Novi Sad (Σερβία) τον  προσεχή Απρίλιο & στην Ιταλία τον Μάιο στον Διεθνή Διαγωνισμό  Sant’ Alfonso Maria de Liguori.

Ο  Δ/ΝΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ


 Επιστολή του Καλλιτεχνικού  Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Προς  τον Διευθυντή

του Μουσικού Σχολείου Βέροιας
κ. Καμπουρίδη Ιωάννη
Αξιότιμε κύριε Καμπουρίδη,

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά  για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδίας  σας στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η  παρουσία σας ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών  Χορωδιών. Η θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές.

Θερμά συγχαρητήρια για την εμφάνισή σας. Η Χορωδία σας θεωρείται πολύ εξελίξιμη, διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους, παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δύσκολο και πολυφωνικό ρεπερτόριο  και την κατατάσσει ως ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΧΟΡΩΔΙΑ. 

Κύριε Καμπουρίδη

 Θέλω με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω ότι η Χορωδία σας διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες Χορωδίες της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα, εφ’ όσον το επιθυμείτε, να λάβει μέρος στον πολύ δύσκολο Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο NOVISAD της  Σερβίας (και φυσικά στην Ιταλία).

Δεχθείτε κύριε Καμπουρίδη τα θερμά μου συγχαρητήρια, καθώς η Χορωδία σας άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, το οποίο ερμήνευσε πειθαρχημένα, με καλή άρθρωση, ομοιογένεια φωνών και σκηνική παρουσία.

Άλλωστε η εικόνα της Χορωδίας σας αντικατοπτρίζει και το σπουδαίο έργο, που επιτελείται στο Σχολείο σας. Θερμά συγχαρητήρια για την πληρότητα του πολυφωνικού σας ρεπερτορίου και την ενδιαφέρουσα και ποικίλη σύνθεσή του.

Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και είμαι βέβαιος ότι και οι μαθητές σας εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή.

Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 18 Μαρτίου 2018.

Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στα παιδιά, σε όλους τους συνεργάτες σας και ιδιαίτερα στην διευθύντρια της Χορωδίας κ. Ελένη Νατσάκου για την εξαιρετική επιλογή του δύσκολου πολυφωνικού ρεπερτορίου, που ερμήνευσε με υφολογική προσέγγιση και αξιοπιστία.

Καρδίτσα 20/3/2017

Με εκτίμηση

ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Νίκος Ευθυμιάδης

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας