Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Ξεκίνησε η “Εβδομάδα Θεάτρου” της ΚΕΠΑ – Πρώτη μέρα η χθεσινή με ποικίλες δράσεις

Δήμητρα Σμυρνή  

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης της αφιερωμένης στο Θέατρο, που συνδιοργάνωσαν το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και που έγιναν στο Χώρο Τεχνών, η «Εβδομάδα Θεάτρου» της ΚΕΠΑ πήρε στο ξεκίνημά της ευρύτερη διάσταση, καθώς εμπλουτίστηκε με το πρώτο θεατρικό σεμινάριο και τη συζήτηση που ακολούθησε μετά.

Στο  τρίωρο σεμινάριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών συμμετείχαν άτομα από θεατρικές ομάδες της Βέροιας με δάσκαλο τον Ευδόκιμο Τσολακίδη.

Μετά το μάθημα οι μαθητές κλήθηκαν να αυτοσχεδιάσουν στη σκηνή και στο τέλος να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στη συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στο σκηνοθέτη και το κοινό, με θέμα «Το Θέατρο του 21ου αιώνα».

Το κοινό ίσως να μην ήταν πολύ, το χαρακτήριζε όμως και η γνώση και το έντονο ενδιαφέρον για το Θέατρο.

Έτσι, με παρόντες  βεροιώτες θεατρικούς συγγραφείς, όπως το Νίκο Μανούδη και το Φώτη Σιμόπουλο, με παρόντα επίσης τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Οδυσσέα Γωνιάδη, η συζήτηση κινήθηκε σε διάφορα επίπεδα με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων, ανατρέποντας πολλές φορές, μέσα από τη διαφορετική οπτική του σκηνοθέτη, μια παγιωμένη γενικά εικόνα γύρω από το Θέατρο και ειδικά γύρω από τη σχέση κειμένου και παράστασης, θεάματος και θεατή,  ταλέντου και διδασκαλίας.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων