Βέροια Ρεπορτάζ

Πετυχημένη κατά τον Εμπορικό Σύλλογο η “Λευκή Νύχτα” στη Βέροια – Αντιδράσεις από φορείς

Σε ατμόσφαιρα που είχε τα χαρακτηριστικά γιορτής ήδη από τις 9 το βράδυ, με ανοιχτά τα καταστήματα και φωταγωγημένους τους δρόμους, με μπαλόνια και φωτάκια στα δέντρα, ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας εγκαινίασε στην πόλη τις πολυσυζητημένες «Λευκές Νύχτες», ελπίζοντας σε κάποια ώθηση στην αγοραστική κίνηση.

Σύμφωνα με όσα παρατηρήσαμε από τις 9 μέχρι τις 10.30 το βράδυ, που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι ελπίδες των εμπόρων δεν διαψεύστηκαν, τουλάχιστον ως προς τον κόσμο που ήταν πυκνότερος από ποτέ στους δρόμους.  Οι μουσικές νότες που προστέθηκαν στις γωνιές από ντόπια συγκροτήματα επέτειναν το εορταστικό κλίμα.

Κοιτάζοντας στο εσωτερικό των καταστημάτων μπορούσες να δεις περισσότερο κόσμο από άλλοτε. Περιέργεια; Πραγματικό ενδιαφέρον; Και τελικά έγιναν πωλήσεις;

Συναντώντας την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, την Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, έξω από το κατάστημά της, έχουμε την άποψή της, που σίγουρα είναι έγκυρη, αφού εκφράζει ολόκληρο τον εμπορικό κόσμο.

«Επιτέλους είδαμε σακούλες!» αναφωνεί χαρούμενη και επιβεβαιώνει πως έγιναν πωλήσεις, αφού υπήρχε για τους αγοραστές και το δέλεαρ κάποιας έκπτωσης.

«Λογαριάζαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, δίνοντας στο αποψινό γεγονός μεγαλύτερη διάσταση με ακόμη πιο γιορταστικό χαρακτήρα, στην Πλατεία Δημαρχείου. Φοβηθήκαμε όμως τις αντιδράσεις. Η επόμενη “Λευκή Νύχτα” θα πραγματοποιηθεί μάλλον τον Ιούνιο» μας είπε.

Η αντίθεση στο θεσμό που πάει να εφαρμοστεί και θα πλήξει τους μικρέμπορους και τους εμποροϋπάλληλους, ενισχύοντας αποκλειστικά τα μεγάλα καταστήματα, εκφράστηκε στην Πλατεία Δημαρχείου από την «Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας», τα μέλη της οποίας μετέφεραν τα πανό τους και στην αγορά.

Επίσης , έντονη διαμαρτυρία εκφράστηκε και από μέλη του ΠΑΜΕ, που έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Far

Φωτογραφίες: Faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας