Εργασία Πολιτική

Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” – Αγώνας για ζωή και εργασία με δικαιώματα

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ

Όχι στις «Λευκές Νύχτες»- Αγώνας για ζωή και εργασία με δικαιώματα

Εργαζόμενοι Εργαζόμενες

Ζούμε σε μία περίοδο στην οποία τα Μνημόνια που εφαρμόζουν διαδοχικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει σε φτώχεια και εξαθλίωση, τεράστια ανεργία, αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος, ασταμάτητη φοροληστεία, εργασιακή ανασφάλεια.

Μπροστά στο κλείσιμο της 2ης «αξιολόγησης» που προωθούν με μανία οι Ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και εφαρμόζουν, παρά την συνεχή προπαγάνδα περί «διαπραγμάτευσης», οι κυβερνώντες, είναι βέβαιο πως εργατικά και λαϊκά στρώματα θα βρεθούν σε ακόμα δυσμενέστερη θέση από αυτήν που τους έχουν καταδικάσει ως σήμερα.

Η φτώχεια, η ανεργία και η μαζική εξαθλίωση , η εργασιακή περιπλάνηση, η φοροληστεία στην οποία έχουν καταδικάσει το λαό μας με τις μνημονιακές πολιτικές, έχουν αφαιρέσει κάθε ίχνος οικονομικής δυνατότητας από τους εργαζόμενους, τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Η πολιτική τους είναι η αιτία που εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν πια να ικανοποιήσουν και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.

Η πολιτική τους είναι η αιτία που η αγορά και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι στενάζουν και οδηγούνται σε απόγνωση και λουκέτο, αφήνοντας χώρο στους μεγάλους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές του χώρου.

Καμία «Λευκή Νύχτα» δεν πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματά τους , αφού όσοι διατηρούν τη θέση εργασίας τους και δε στοιβάζονται στον ατελείωτο στρατό των ανέργων, έχουν «πιάσει πάτο»!

Όμως οι «Λευκές Νύχτες» είναι στην πραγματικότητα «Μαύρες». Αποτελούν τον οδικό χάρτη για την αφαίρεση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο χώρο του εμπορίου, δρόμο που αν τον βαδίσουμε μας οδηγεί σε ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας, εργασιακής ζούγκλας.

Κανείς εργαζόμενος, κανείς μικρός αυτοαπασχολούμενος δεν έχει να κερδίσει ακολουθώντας τον. Το αντίθετο, έχει να χάσει, ανοίγοντας «λεωφόρους» για την καταστρατήγηση του δικαιώματος σε ανθρώπινο ωράριο εργασίας, όπως άλλωστε επιχειρείται με την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας.

Μπροστά σε μια τέτοια πολιτική δε χωρούν αυταπάτες. Η εμπειρία των μνημονιακών χρόνων έχει διδάξει τους πάντες. Λύση για τα προβλήματα των εργαζόμενων κάθε χώρου στην περιοχή, είτε πρόκειται για εργάτη είτε για αγρότη ή για μικροεπαγγελματία είναι η οργάνωση του αγώνα μέσα από σωματεία και συλλόγους, η κοινή τους πάλη ενάντια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν , σε όσους τις επιβάλλουν και όσους τις εφαρμόζουν.

Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων