Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, 20/2/’17, στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση

Δήμητρα Σμυρνή

Χωρίς εντάσεις και σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Βέροιας της πρώτης διετίας της θητείας του, πριν από τις καθιερωμένες δημαιρεσίες.

Για τελευταία φορά Πρόεδρος του ΔΣ ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου

Ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου παραδίδει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ στις 5 Μαρτίου, όταν θα γίνουν και οι καθιερωμένες από το νόμο δημαιρεσίες.

Έτσι, η χθεσινή συνεδρίαση ήταν γι αυτόν η τελευταία στη συγκεκριμένη θέση, την οποία τίμησε με την εντιμότητα, τη συνέπεια και τη δημοκρατικότητα που τον χαρακτηρίζουν ως πολίτη και ως άνθρωπο.

Είπε χαρακτηριστικά χθες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, διδάχτηκα πολλά. Πρέπει να έχει κανείς μεγάλες αντιστάσεις, για να μην ολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές επιλογές. Δεν ξέρω αν έγινα καλύτερος άνθρωπος, έγινα όμως καλύτερος μαθητής της ζωής.»

Αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν την προσωπική τους άποψη για την προεδρία του, όπως ο Γραμματέας του ΔΣ, Σάκης Αποστολόπουλος, που είπε:

«Ο Πρόεδρος πίστεψε σε αξίες και αρχές, στις οποίες έδωσε νόημα. Και το σημαντικότερο, κράτησε ίσες αποστάσεις απ’ όλους!»

Νέοι πρόσφυγες στη Βέροια για δύο μήνες

«Νέοι πρόσφυγες, συγκεκριμένα 108, έφτασαν στη Βέροια και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο, με την οικονομική υποστήριξη ΜΚΟ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανάλογες εγκαταστάσεις στη Δράμα και στην Καβάλα, όπου και θα εγκατασταθούν» ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Όσο για τους πρόσφυγες που ήδη φιλοξενούνται στη Βέροια ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης ενημέρωσε πως από τους 420 έμειναν μόνο 260 και η συντριπτική πλειοψηφία τους σκοπεύει να φύγει. Η λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας είναι ικανοποιητική και υπάρχει πλήρης υγειονομική κάλυψη με παράλληλη πρόοδο στο θέμα της ύδρευσης.

Ο Δήμος θα στηρίξει την αξιοποίηση των Δίδυμων Λουτρώνων

Μετά και τη δεύτερη ξενάγηση στους Δίδυμους Λουτρώνες της Βέροιας από την Αγγελική Κοτταρίδη, ο Ζήσης Πατσίκας ενημέρωσε πως συγκεντρώνονται υπογραφές από τους πολίτες για αξιοποίηση του έργου, ρωτώντας ποια είναι η θέση του Δήμου πάνω στο θέμα.

Ο Δήμαρχος απάντησε πως περιμένουν σχετική ενημέρωση και τις θέσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να στηρίξουν από κοινού την αξιοποίηση.

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων το ΔΣ με ομόφωνο ψήφισμα

Ο Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Βέροιας, Γιώργος Κύρτσος, ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη του Σώματος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα μετά την κακοκαιρία, καταθέτοντας ψήφισμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Νομός είναι η έλλειψη κτηνιάτρων σε επαρκή αριθμό αλλά και ο κίνδυνος σε πανελλαδικό επίπεδο να δοθεί άδεια από το Ευρωκοινοβούλιο για την παραγωγή «φέτας» στον Καναδά, με αποτέλεσμα δυνατό χτύπημα στην ελληνική κτηνοτροφία, αφού η φέτα θεωρείται καθαρά ελληνικό προϊόν.

Ένθερμος υποστηρικτής του ψηφίσματος ο Χρήστος Κούτρας τοποθετήθηκε λέγοντας: «Καταναλώνουμε ξένα κρέατα, χωρίς να στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή της κτηνοτροφίας μας, Είναι ντροπή να μην τη στηρίζουμε.»

Και ο Δήμαρχος πρόσθεσε: «Συζητήσαμε πολλές φορές τα προβλήματα των κτηνοτρόφων με τον κ. Κύρτσο. Το θέμα πραγματικά αξίζει μεγάλη προσοχή.»

Το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ.

Η έλλειψη δημόσιων WC στη Βέροια αποτελεί έλλειψη πολιτισμού

Ντροπή για τη Βέροια, που αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό, χαρακτήρισε την έλλειψη δημόσιων ουρητηρίων ο Αντώνης Μαρκούλης, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση του θέματος, το οποίο συνιστά έλλειψη πολιτισμού, όπως είπε.

«Οι αλλαγές που έφεραν οι αναπλάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την έλλειψη αυτή» απάντησε ο Αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης δίνοντας την εντύπωση πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

 

  

banner-article

Ροη ειδήσεων