Βέροια

Στη Σμύρνη μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο «Innovative Schools and Creative Approaches» ταξιδέψαμε στην Σμύρνη της Τουρκίας όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος, των εταίρων από την Τουρκία, την Λετονία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γερμανία.

Κατά την επίσκεψη ,καθηγητές αγγλικών από τις χώρες των εταίρων παρακολούθησαν σεμινάριο ενεργητικής μάθησης στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών παρουσιάζοντας ο καθένας μαθητοκεντρικές και συνεργατικές δραστηριότητες που καθιστούν το μάθημα πιο ενδιαφέρον , ελκυστικό και πιο αποτελεσματικό για τον μαθητή.

Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος έγινε ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Παμούκαλε με τις αξεπέραστης ομορφιάς, φυσικές  κατάλευκες πισίνες με ιαματικά νερά, την αρχαία πόλη, Ιεράπολη ,των Ελληνιστικών χρόνων με τα αξιοθαύμαστα εκθέματα, την αρχαία Έφεσο με τους καλοδιατηρημένους μαρμάρινους δρόμους, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου , το τεράστιο αρχαίο θέατρο και την παραθαλάσσια πόλη Κουσάντασι.

Όπως ήταν φυσικό, κέντρο της ξενάγησης αποτέλεσε η πόλη της Σμύρνης με το περίφημο Ασανσέρ απ’ όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει από ψηλά τη θέα της πόλης, τον Πύργο του Ρολογιού που αποτελεί το ορόσημο της πόλης, την αποβάθρα και την παραλία με τα εξαιρετικά εστιατόρια, την συνοικία του Κορδελιού, την σκεπαστή παραδοσιακή αγορά Κεμεραλτί με τα δαιδαλώδη σοκάκια και, τέλος, το παραθαλάσσιο χωρίο Βουρλά με το σπίτι του νομπελίστα ποιητή μας Γεώργιου Σεφέρη όπου περνούσε τις θερινές του διακοπές.

Δεν θα μπορούσαμε ακόμα να παραλείψουμε να απολαύσουμε την νοστιμότατη Σμυρναίικη κουζίνα και την παραδοσιακή μουσική της πόλης.

Η συνάντηση έκλεισε με την επίσκεψη στο σχολείο όπου πρόσφυγες μαθητές από την Συρία διδάσκονται την Τούρκικη γλώσσα ώστε να γίνει η παραμονή τους στην χώρα πιο εύκολη, πράγμα που είναι ο άλλος κύριος σκοπός του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό η εκπαιδευτική ομάδα Erasmus+ του σχολείου μας έχει ήδη αρχίσει να παραδίδει μαθήματα Ελληνικών στους πρόσφυγες που ζούνε στο Κέντρο προσφύγων στην περιοχή μας με σκοπό να κάνει την διαβίωσή τους στην χώρα μας  καλύτερη.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας