Παιδεία

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών είναι αντίθετο με τη διαγραφή μαθητών των ΕΠΑΛ στο μέσο της χρονιάς

Την Πέμπτη 19-1-17 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ημαθίας στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα της παράστασης αφορούσε την αντίθεση της ΕΛΜΕ στην πρόσφατη υπουργική απόφαση για επαναυπολογισμό στα ΕΠΑΛ, του αριθμού των μαθητών που φοιτούν αυτή τη στιγμή και διαγραφή από τώρα, όσων μαθητών ξεπέρασαν το όριο των απουσιών.

Από τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ εξηγήθηκε πολύ αναλυτικά ό,τι:

α) Η εκπαίδευση δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε με λογιστικά κριτήρια. β) Ο χώρος των ΕΠΑΛ είναι ξεχωριστός με ιδιαίτερες δυσκολίες. Θα έπρεπε λοιπόν αντί οι κυβερνόντες να σκέφτονται για συγχωνεύσεις τμημάτων να ψάξουν να δουν τις πραγματικές αιτίες της μαθητικής διαρροής.
γ) Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με καταργήσεις τμημάτων ώστε να εξοικονομείται εκπαιδευτικό προσωπικό. Είναι αναγκαίο να γίνονται άμεσα οι αναγκαίοι διορισμοί και όχι τάχα “παιδαγωγικά” μπαλώματα , με ανακατανομές καθηγητών, αλλαγή αναθέσεων, συγχωνεύσεις τμημάτων κλπ.

Δυστυχώς η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ημαθίας ακούγοντας με προσοχή τα επιχειρήματα των συναδέλφων, τόνισε ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ με το μέτρο του Υπουργείου. Δεν θεωρεί καθόλου αρνητικό να αναδιατάσσεται το προσωπικό έστω και στο μέσο της χρονιάς.

Θεωρούμε ως ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαράδεκτη τη θέση αυτή της Δ/ντριας και τονίζουμε ότι στα σχολεία δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με αριθμούς , αλλά κυρίως με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ως εργαζόμενοι και ΜΑΘΗΤΕΣ, στους οποίους πρέπει να προσφέρεται η απαιτούμενη εκπαίδευση. Απαιτούμε την μη εφαρμογή και απόσυρση της υπουργικής αυτής απόφασης.       

ΒΕΡΟΙΑ 19-1-17

banner-article

Ροη ειδήσεων