Σχόλια Τοπικά

Η Αγγελική Κοτταρίδη σχολιάζει ανάρτηση σχετική με τα αρχαιολογικά ευρήματα στα Πιέρια Όρη

Παραθέτουμε σχόλιο της Αγγελικής Κοτταρίδη, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, που αφορά ανάρτηση της Φαρέτρας.

“Πιέρια Όρη: Αρχαίοι τόποι λατρείας και άλλα σημαντικά ευρήματα”

Angeliki Kottaridi Το σχόλιο αφορά στην πηγή από όπου το Faretra.info, όπως πολύ σωστά δηλώνει, αντιγράφει το κείμενο που δημοσιεύει, δηλαδή το Discover Veria.

Είναι καλό να παρουσιάζει κανείς τα αξιοθέατα μιας περιοχής, ωστόσο, όταν αντιγράφει αυτολεξί κείμενα που είναι μάλιστα προϊον επιστημονικής έρευνας άλλων, καλό είναι να βάζει το κείμενο σε εισαγωγικά και να αναφέρει την πηγή…. αυτό δυστυχώς δεν το κάνουν στο Discover Veria με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι αυτοί (ποιοί; το discoververia.gr?) έκαναν την αρχαιολογική έρευνα και τις ανασκαφές στα Πιέρια…..

Για το αστείον του πράγματος φτάνει και μόνον το παράθεμα “Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της έρευνάς μας στα Πιέρια στάθηκε η ανακάλυψη των μεγαλιθικών υπαίθριων «ιερών» με τα μυστηριώδη λαξεύματα. Το ’95 εντοπίσαμε τρία, το ’96 είχαμε την τύχη να βρούμε άλλα δύο, το ένα κοντά στο Δάσκιο, σε μια ψηλή πλαγιά, δίπλα στο δάσος και το άλλο στα νοτιοδυτικά της Σφηκιάς όχι μακριά από το επιβλητικό ιερό της Τραπεζόπετρας.”….

Ήταν όντως μια ενδιαφέρουσα στιγμή της έρευνας που κάναμε eγώ και η ομάδα μου στα Πιέρια και ολόκληρο το κείμενο για τα αρχαία μνημεία προέρχεται με copy paste από ανακοίνωση μου δημοσιευμένη στον σχετικό τόμο του ΑΕΜΘ (Αρχαιολογικό ‘Εργο στην Μακεδονία και Θράκη)…

banner-article

Ροη ειδήσεων