Βέροια Σχόλια

“Τις πταίει” για την ατυχή κατάληξη της εκδήλωσης για τους πρόσφυγες;

Το αίσθημα της απογοήτευσης και της πικρίας άφησε, σε  όσους παρέμειναν μέχρι το τέλος της,  η ατυχής κατάληξη  της μουσικής εκδήλωσης, που οργάνωσε η Β/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας για τους πρόσφυγες, αφού δεν συμμετείχαν τελικά οι ίδιοι οι πρόσφυγες, όπως είχε προγραμματιστεί, οι οποίοι ήταν και  οι φιλοξενούμενοι και τιμώμενοι της εκδήλωσης.

Οι πρόσφυγες αποχώρησαν χωρίς να ανέβουν στη σκηνή, δηλώνοντας, όπως μάθαμε, πως δεν μπορούν να εμφανίζονται στις 3 το μεσημέρι, ύστερα από τρεις ολόκληρες ώρες αναμονής, σε μια αίθουσα που άδειασε τελικά από κοινό, όταν πλησίαζε η ώρα για να εμφανιστούν, ενώ στην αρχή ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Τι έφταιξε, λοιπόν, και ναυάγησαν οι καλύτερες των προθέσεων από τη μεριά των διοργανωτών;

Τεράστια η διάρκεια της εκδήλωσης γενικά, που κούρασε λογικά τους μαθητές που την παρακολουθούσαν, οι οποίοι και άρχισαν να φεύγουν από ένα σημείο και μετά.

Οι ίδιοι οι πρόσφυγες, κατά τη γνώμη μας, εφόσον ήταν και οι τιμώμενοι,  έπρεπε να τοποθετηθούν στο πρόγραμμα πολύ νωρίτερα και όχι στο τέλος, και μάλιστα σε εναλλαγή με τους Έλληνες και σε συνύπαρξη, ώστε να τονιστεί και το πνεύμα της εκδήλωσης, το οποίο είχε στόχο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, την «ενσυναίσθηση» της συνύπαρξης αυτής. Επιπρόσθετα, ήταν απαραίτητο να τους δοθεί ο λόγος μαζί με τους άλλους ομιλητές, για να εκφράσουν τα συναισθηματά τους αλλά και τις απόψεις τους για τις δράσεις της Β/θμιας.

Κι ενώ η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους πρόσυγες, αυτοί επί της ουσίας ήταν ποικιλοτρόπως απόντες.

“Τις πταίει”, λοιπόν;

far

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση  ΕΔΩ

faretra.info- star-prosfiges

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας