Παιδεία Τοπικά

Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας: “Υποβαθμίζεται η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο Δημόσιο Σχολείο”

Παρά τις διακηρύξεις του Υπ.Π.Ε.Θ. για απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών μέσα από το Δημόσιο Σχολείο διαπιστώνουμε ότι η διδασκαλία των ξένων γλωσσών υποβαθμίζεται.

Οι Διευθυντές των σχολείων ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα 27 παιδιά  ανά τμήμα. Άλλοτε πάλι, γονείς και μαθητές, αναγκάζονται να αλλάξουν την επιλογή της γλώσσας που έχουν δηλώσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λιγότερα και –δυστυχώς- πολυπληθέστερα τμήματα. Είναι προφανές ότι για την αποτελεσματική διδασκαλία και την επιτυχή μάθηση της ξένης γλώσσας απαιτείται μικρός αριθμός παιδιών ανά τμήμα.κατάλογος

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν διορισμένοι καθηγητές που μπορούν να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, ο Σύλλογος Καθηγητών Βορείου Ελλάδος  όπως και οι κατά τόπους Σύλλογοι των άλλων Ξένων Γλωσσών που διδάσκονται στη Δημόσια εκπαίδευση έχουμε κατ’ επανάληψη υποβάλλει προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας  με στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης ξενόγλωσσης παιδείας και την άμεση σύνδεσή της με την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Τελικά αναρωτιόμαστε, πως λειτουργεί η διαβούλευση που το Υπουργείο επικαλείται, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι φορείς αγνοούνται συστηματικά;

Βέροια 5 Δεκεμβρίου 2016

Ένωση Γονέων  & Κηδεμόνων Δ.Ε.
Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας

 

banner-article

Ροη ειδήσεων