Κουζίνα Περισσότερο διαβασμένα

Εκλεκτό ρεβανί Βέροιας

Δια χειρός Αλιθέρση

Εκλεκτό ρεβανί Βέροιας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για µία δόση:
500-600γρ γιαούρτι πρόβειο
1,5 φλυτζάνι χοντρό σιµιγδάλι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη (5 φλυτζάνια είναι 1kg)
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 baking powder
5 αυγά χωριάτικα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

Εκτέλεση
Ανακατεύουµε αρχικά σε πρώτο σκεύος   καλά  το γιαούρτι µε το σιµιγδάλι και το αφήνουµε.

Σε  δεύτερο σκεύος  χτυπάµε µε το μίξερ πολύ καλά τα αυγά και το 1,5 φλιτζάνι της ζάχαρης  μέχρι αυτή να λιώσει. Στη συνέχεια  ρίχνουµε το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε  για λίγο ακόμη.

Στο πρώτο σκεύος, που έχουµε ήδη ανακατέψει το γιαούρτι µε το σιμιγδάλι, ρίχνουµε κατόπιν  µια κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού. Το ανακατεύουµε καλά και το µίγµα το ρίχνουµε στο δεύτερο σκεύος (µε τα αυγά ζάχαρη κτλ.). Κατόπιν, µε το μίξερ το χτυπάµε το τελικό μείγμα  διακριτικά και μέτρια για λίγο ακόμη.

Τέλος, το ρίχνουµε σε κατάλληλο ταψί  που ήδη είχαμε  βουτυρώσει και το ψήνουµε σε φούρνο, που προηγούμενα είχαμε προθερμάνει,  στους 180 – 200  βαθμούς C περίπου για 25 με 30 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο ήδη είναι χλιαρό.

Εφόσον όλα τα βήματα γίνουν σωστά το ρεβανί θα έχει την όψη αυτού της φωτογραφίας. Το εκλεκτό ρεβανί Βέροιας μπορεί να μείνει για αρκετές μέρες, ακόμα και καλοκαίρι εκτός ψυγείου και είναι φιλικό στο στομάχι!

Σιρόπι
4,5 έως 5 φλυτζάνια ζάχαρη
6 φλυτζάνια νερό
1 λεµόνι
Μόλις αρχίσει να βράζει, το αφήνουµε 23-24 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Το σιρόπι το βάζουµε να βράσει τη στιγμή που αρχίζουμε την παρασκευή του ρεβανιού.

Από την κουζίνα του Αλιθέρση.

Φωτογραφίες: faretra.info

038

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας