Βέροια Εκδηλώσεις Υγεία

“Περί Ομοιοπαθητικής…” στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, Βέροια, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή,  11 Νοεμβρίου στις 20.30 μ.μ.

στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ της Βέροιας,

όπου θα γίνει παρουσίαση της Ομοιοπαθητικής  Ιατρικής

 

ΟΜ

ΘΕΜΑΤΑ:

-Ιστορία της Ομοιοπαθητικής

-Αρχές και νόμοι της Ομοιοπαθητικής

-Κλινική εφαρμογή και όρια της Ομοιοπαθητικής

-Συνεργασία με την Κλασσική Ιατρική

 

Συμμετέχουν:

Κ.Τσιτινίδης  (Ιατρός – Ακτινολόγος –  Ομοιοπαθητικός)

Γ. Ελευθεριάδης  (Ιατρός – Αναισθησιολόγος –Ομοιοπαθητικός – Βελονιστής)

Γ.Κωνσταντάρας  (Ιατρός – Γενική Ιατρική –  Ομοιοπαθητικός)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΤΣΙΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Τσιτινίδης γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια.
ΤσιτΣπούδασε Ιατρική (Θεσσαλονίκη) το 1980-1986 και υπηρέτησε ως Ιατρός στην Πολεμική Αεροπορία για 27 συναπτά έτη.
Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ακτινολογίας (Αθήνα) και μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροακτινολογία (MRA-CT) στο UCSF (1996) – Σαν Φρανσίσκο .

Διετέλεσε Επιμελητής και Διευθυντής του Αξονικού Τομογράφου του 251 ΓΝΑ.
Από το 1980, μελετά την Ομοιοπαθητική Ιατρική αρχικά με Δάσκαλο τον Αρίσταρχο Τσαμασλίδη και, στη συνέχεια, το Γιώργο Βυθούλκα. Εργάστηκε επί σειρά ετών (1990-2002) στο Αθηναϊκό Κεντρο Ομοιοπαθητικής, στο Μαρούσι (Κέντρο Βυθούλκα).

Από το 1998, είναι στο Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, όπου και κατέχει τη θέση του Προέδρου από το 2003. Επίσης, τα τελευταία 6 χρόνια είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύρος-Ερμούπολη) στο Master Κλασικής Ομοιοπαθητικής και Ολιστικών Συστημάτων. Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Ν. Ψυχικό-Αθήνα σε συνεργασία με άλλους Ομοιοπαθητικούς Ιατρούς.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Ο Ιωάννης Ελευθεριάδης γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Ελευθ Θεσσαλονίκης και πήρε την ειδικότητα  της Αναισθησιολογίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σπούδασε την Ομοιοπαθητική στο Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Γ. Βυθούλκας) και το 1993 απέκτησε πτυχίο (M.D.) από την Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Αλοννήσου (Γ. Βυθούλκας).  Το 1991 ολοκλήρωσε της Σπουδές Βελονισμού (Μ.D.) και το 1995 τελείωσε την εξειδίκευσή του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στην αντιμετώπιση του οξέος και χρόνιου πόνου, καθώς και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διετέλεσε Ιατρός στο Αντιτορπιλικό ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ, Β΄ Επιμελητής της Παθολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, Β΄Επιμελητής του Αναισθησιολογικού τμήματος του Ναυτικού Νοσοκομείο Αθηνών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Από το 2000, έτος αποστρατείας του από το Πολεμικό Ναυτικό ασχολείται αποκλειστικά με την Ομοιοπαθητική και το Βελονισμό σε ιδιωτικό και ερευνητικό επίπεδο και από το 2009 διδάσκει την Ομοιοπαθητική σε νέους ιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς. Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιριών. Από το 1995 και μέχρι σήμερα έλαβε μέρος σε πλήθος Συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος με εισηγήσεις και ελεύθερες ανακοινώσεις.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Ιωάννης Κωνσταντάρας γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΚωνΘεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την ειδικότητα του Γενικού Ιατρού το 1984. Παράλληλα το 1986 απέκτησε το δίπλωμα του Ομοιοπαθητικού Ιατρού από την Ε.Ε.Ο.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής) καθώς και από τη LIGA Medicorum Homeopathica Internationalis (Διεθνή Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής). Από το 1986 μέχρι σήμερα ασκεί το επάγγελμα του ομοιοπαθητικού ιατρού και από το 1991 διευθύνει το Ιατρικό Κέντρο Κλασικής Ομοιοπαθητικής και Εναλλακτικών Θεραπειών “Βήμα Υγείας” στη Θεσσαλονίκη, με συνεργάτες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Όπως αναφέρει, “η δημιουργία του κέντρου εξυπηρετεί την ανάγκη αποκατάστασης της ισορροπίας ολόκληρης της ανθρώπινης υπόστασης. Βασίζεται στη συμβατική ιατρική με στόχο τη διάγνωση της νόσου και στην ομοιοπαθητική ιατρική με στόχο τη θεραπεία”. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια με εργασίες, μελέτες, παρουσιάσεις και βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με σύγχρονους δασκάλους της ομοιοπαθητικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης έχει διδακτική πείρα ως εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στην ομοιοπαθητική ιατρική στο πλαίσιο της Ε.Ε.Ο.Ι. “Η άλλη όψη της ασθένειας” είναι το πρώτο του βιβλίο.

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ

Θεσσαλονίκης 67 / ΒΕΡΟΙΑ

www.ekkokkistirio.gr        

mail: ekkokkistirioideon@gmail.com

Τηλ. 6972440721 και 6978009083

(υπεύθυνη επικοινωνίας, Μαίρη Ναζλίδου)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας