Υγεία

Μαγνήσιο: Με ποιες τροφές θα το αναπληρώσετε

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για σχεδόν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Βοηθά το ανοσοποιητικό και την υγεία της καρδιάς, αποτρέπει τη δημιουργία φλεγμονών στο σώμα που σχετίζονται με διάφορα είδη καρκίνου, συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής και καταπολεμά τις ημικρανίες και την κατάθλιψη.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, έδιξε ότι μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 33%.

Ο καλύτερος τρόπος πρόσληψης μαγνησίου είναι μέσω της διατροφής.

Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ποσότητα μαγνησίου που προσλαμβάνετε καθημερινά:

Μπανάνες

Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει 32mg μαγνησίου, φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Ιδανική επιλογή για το πρωινό ή το απογευματινό σας με μόλις 100 θερμίδες που μπορείτε να απολαύσετε σε πολλούς συνδυασμούς.

Γιαούρτι με λίγα λιπαρά

Πλούσιο σε μαγνήσιο αλλά και ασβέστιο το γιαούρτι είναι ιδανικό σνακ. Περίπου 19mg από οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν είναι αρκετά για το μαγνήσιο που έχετε ανάγκη. Σε συνδυασμό με φρούτα αποτελεί εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή βραδυνό.

bigstock Plain Greek Yogurt 93865970

Σκούρα λαχανικά

Τα σκούρα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Προτιμήστε το σπανάκι, τα χόρτα και το λάχανο, που είναι πλούσια σε μαγνήσιο και έχουν ελάχιστες θερμίδες.

bigstock-Products-rich-in-magnesium-112181843-n30

Ξηροί καρποί και σπόροι

Μόλις μισό φλιτζανάκι σπόρων κολοκύθας παρέχει σχεδόν το 100% του συνολικού μαγνησίου που χρειάζεστε καθημερινά. Δοκιμάστε επίσης αμύγδαλα, ηλιόσπορους, κάσιους, καρύδια και λιναρόσπορους.

Ψάρι

Ψάρια όπως το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος, είναι πλούσια σε μαγνήσιο αλλά και βιταμίνη D και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

bigstock Fish Sea Bass Grilled With Le 50231270

Μαύρη σοκολάτα

Μια πλάκα μαύρης σοκολάτας παρέχει το 24% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου.

20775-magnisio_590_b

Αβοκάντο

Μια φέτα αβοκάντο καλύπτει το 15% συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες.

onmed.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων