Βέροια

Το 3ο ΓΕΛ Βέροιας παρουσίασε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus

Το 3ο ΓΕΛ Βέροιας παρουσίασε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Σύμπραξη Σχολείων, με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, με εταίρους σχολεία  της Τουρκίας, της Λετονίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας, με τίτλο «Live and Learn at School» «Ζήσε και Μάθε στο Σχολείο»  στην Δημόσια Βιβλιοθήκης της Βέροιας, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε κατ’ αρχάς ο σκοπός του προγράμματος ο οποίος είναι να γίνει το σχολείο ευχάριστο, ελκυστικό και ενδιαφέρον στον μαθητή με την εφαρμογή μαθητοκεντρικών και συνεργατικών μεθόδων διδασκαλίας και να αποκτήσει την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Ακολούθησε η παρουσίαση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στις πέντε συνολικά διεθνικές συναντήσεις και τα προϊόντα του προγράμματος που είναι η ιστοσελίδα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δραστηριότητες (www.lalas.eu.com), το περιοδικό και το dvd με όλο το εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία και Βιολογία) και των Αγγλικών.

Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μίλησαν με πολύ ενθουσιασμό και συγκίνηση για την εκπληκτική εμπειρία που έζησαν τονίζοντας την σημασία και τα οφέλη τουκαι η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή βίντεο με φωτογραφίες από τα δυο πραγματικά υπέροχα χρόνια που διήρκεσε το πρόγραμμα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους το dvd και το περιοδικό του προγράμματος έτσι ώστε τα αποτελέσματά του να γίνουν γνωστά και να βοηθήσουν γενικά την εκπαίδευση.

Θα θέλαμε κλείνοντας να ευχαριστήσουμε την Δημόσια Βιβλιοθήκη για την φιλοξενία στον πολύ όμορφο ανακαινισμένο χώρο της, καθώς επίσης ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας