Βέροια Υγεία

Εκδήλωση – ενημέρωση για τη στήριξη των καρκινοπαθών και των συγγενών τους στη Βέροια

Με τον εύγλωττο και περιεκτικό τίτλο «Η ζωή μετά», πραγματοποιήθηκε στο Ζαχαροπλαστείο Σερεμέτα της Βέροιας εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τους φορείς της Βέροιας   ΚΑΠΑ,   ΚΕΠΑ,   ΠΕΔΥ,   Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας,  Σύλλογο Καρκινοπαθών Ημαθίας, στα πλαίσια της σχετικής  καμπάνιας, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η σημερινή εκδήλωση μετέφερε το βάρος της ενημέρωσης από την πρόληψη  στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου καθοριστικού βιώματος, όπως είναι η διάγνωση του καρκίνου και για τον πάσχοντα, αλλά και για τους συγγενείς του.

Ομιλητές ο ψυχίατρος του ΠΕΔΥ Νικολαΐδης Γιώργος και η ψυχολόγος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας « Άγιος Παρθένιος»,  Χρύσα Μπέκα.

Οι ομιλητές, αφού αντιμετώπισαν το θέμα φωτίζοντας το συναισθηματικό κόσμο αυτών που υφίστανται το βάρος ενός τέτοιου γεγονότος, όπως ο καρκίνος,  προχώρησαν σε διαπιστώσεις και κατευθύνσεις, ώστε η ζωή μετά το γεγονός της διάγνωσης και της συνειδητοποίησης του να συνεχίσει να υφίσταται ως ζωή, προσπαθώντας να ξαναβρεί, όσο είναι δυνατόν τους ρυθμούς της.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

IMG_7488IMG_7485

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας