Βέροια

Ευχαριστήριο της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας στο Δήμο Βέροιας

Η Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας συγχαίρει τον Δήμο Βεροίας και ειδικώς τον Αξιότιμο Δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη Κ. για την πρωτοβουλία του να τιμήσει τον Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού κ. Ιωαννίδη Δημήτριο για την προσφορά του στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς που υπέστη η Μονή στις 29 Οκτωβρίου 2010.pirkagia monis kallipetras ioannidis

Στο πρόσωπο του κ. Ιωαννίδη τιμάται όλος ο Ελληνικός Στρατός και ειδικά το πάλαι διαλάμψαν Β΄ Σώμα Στρατού που τον καιρό εκείνο προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πόλη και τη Μονή Καλλίπετρας υπό τη διοίκηση του Σωματάρχου κ. Ρουσάκη Θεοκλήτου και του Αρχηγού ΓΕΣ κου Φράγκου Φραγκούλη. Οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού εκείνες τις μέρες της πυρκαγιάς εκτέλεσαν προσπάθειες διάσωσης αντικειμένων μεγάλης πνευματικής αξίας όπως ιερά λείψανα αλλά και μετά την καταστροφική λαίλαπα της φωτιάς ενήργησαν για την απομάκρυνση των μπαζών και την αποκατάσταση βασικών βλαβών όπως της ηλεκτροδότησης.

Η Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας από καιρού είχε προτείνει τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας όσο και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού τη βράβευση του κ. Ιωαννίδη. Η βράβευση όμως ειδικά από το Δήμο Βεροίας, στις 14 Οκτωβρίου 2016, δηλώνει την ιδιαίτερη προστασία που παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην πολύπαθη Μονή που ακόμα και σήμερα δοκιμάζεται και ταλαιπωρείται.

Η Μονή που τόσο αγαπάται από τους Βεροιείς και όχι μόνο, φαίνεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, του Δήμου, του τόπου μας και όσα γεγονότα βιώνει αφορούν όλους τους πολίτες της. Συνεπώς εκ της Μονής απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Δήμο Βεροίας τόσο για την επιτυχή εκδήλωση στο Χώρο Τεχνών, όσο και για την προσωπική βράβευση του κ. Ιωαννίδη.

Εκ της Ιεράς Μονής.

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας