Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Η “Ελλήνων Συνέλευσις”… σωτήρας του Δήμου!

Δήμητρα Σμυρνή

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» Βέροιας ζήτησε από το σημερινό  Δημοτικό Συμβούλιο ειδική συνεδρίαση, για να εκθέσει τα επιχειρήματά της, με τα οποία θα μπορέσει να πείσει για τις προθέσεις της να βοηθήσει το Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσουν οι πολίτες και ο Δήμος «κάθε βάρος που δημιούργησε η κρίση».

Συγκεκριμένα, με πάνω από 30 υπογραφές μελών της, η Ε.ΣΥ. παρέστη σήμερα 10/10 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έθεσε στο, με τον αρ. 18, τακτικό θέμα το αίτημά της να γίνει η ειδική συνεδρίαση.

Το αίτημα συνόδευε φάκελος, ο οποίος επιδόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους, και  πρόβαλε την «ήδη δομημένη χρηματοδότηση για την κατασκευή δωρεάν και χωρίς επιβάρυνση ή εγγύηση των δήμων, έργων υποδομής, καθώς και τη χρήση ανθρωπιστικής φύσεως βοηθείας ( για το Δήμο μας ως το ύψος των 8 δις ευρώ».)

Εκπροσωπώντας την Ε.ΣΥ. ο κ. Μάνος Νικόλαος ενημέρωσε το Δ.Σ τι σημαίνει χρηματοδότηση του Δήμου και από πού προέρχεται, επιμένοντας ότι ο Δήμος δε δεσμεύεται να διαθέσει ούτε ένα ευρώ και φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση  του Δήμου Τροιζηνίας, σύμφωνα με την  οποία  ο Δήμαρχος εξουσιοδότησε τον Αρτέμη Σώρρα «να δομήσει χρηματοδότηση»(…)

IMG_6299

Πιστεύοντας ο κ. Μάνος ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και περίπλοκο ζήτησε εκ μέρους της Ε.ΣΥ. την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ, ώστε να αναλυθεί με λεπτομέρειες. Φυσικό ήταν να υπάρξουν από τους Συμβούλους ερωτήσεις όπως:

Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Τι έργα γίνονται στο Δήμο Τροιζηνίας, μετά την έγκριση του εκεί Δ.Σ;»

 Νίκος Μαυροκεφαλίδης: «Γιατί δεν ενημερώνετε την ΚΕΔΕ αλλά κάθε Δήμο ξεχωριστά; Οι επενδύσεις δε γίνονται από κάτω προς τα πάνω. Γιατί δεν αγοράζει ο Σώρρας, αφού διαθέτει τέτοιο κεφάλαιο, το χρέος μας, να βρει ο τόπος τη γαλήνη του;»

Αθανάσιος Κούτρας: « Συμφωνώ, Πρέπει να απευθυνθείτε όχι μόνο στην ΚΕΔΕ αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Γιατί δεν το κάνετε;»

Θεόφιλος Κορωνάς: «Ποια είναι η διαδικασία, πώς θα γίνει, τι περιλαμβάνει;»

Γιώργος Γουλτίδης: «Τι εννοείται όταν λέτε ότι ο Σώρρας ορίζεται εσαεί θεματοφύλακας;»

Χωρίς να απαντήσει σε καμιά από τις ερωτήσεις, ο κ. Μάνος επέμεινε πως γι αυτό ακριβώς η Ε.ΣΥ. ζητά την ειδική συνεδρίαση, για να απαντήσει διεξοδικά.

IMG_6301

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι :

 Νίκος Μπέκης: «Είναι φανερό ότι πρόκειται για διαφημιστικό τρυκ. Η υπόθεση θυμίζει έντονα το … ‘νερό του Καματερού’. Πώς ενδιαφέρεται για ανθρωπισμό ένας άνθρωπος που μειώνει  τους παραολυμπιονίκες; Παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των πολιτών, που χρήζει περαιτέρω έρευνας.»

Αντώνης Μαρκούλης: «Η κρίση έχει πολλές μορφές. Κρίση οικονομική, κρίση πολιτική, κρίση αξιών…  Μετά το 2010, που επιβάλλονται τα μνημόνια, βλέπουμε να βρίσκονται σε ανθοφορία μορφώματα, που έχουν καταδικαστεί παγκόσμια. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν επενδύσει στη φτώχεια του λαού. Παλιότερα αντιστάθηκαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες οι Έλληνες. Φρονώ ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αντισταθεί σε όλους, όσοι θέλουν να προβάλλονται ως σωτήρες.»

Το Προεδρείο, μετά την έλλειψη απαντήσεων στα ερωτήματα που τέθηκαν  στον εκπρόσωπο της Ε.ΣΥ. θεώρησε το θέμα λήξαν και το αίτημα για ειδική συνεδρίαση απορρίφθηκε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας