Αστυνομικό Δελτίο

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δρούσε στην Κεντρική Μακεδονία

Εξακριβώθηκε περαιτέρω η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον 2 κλοπές από βενζινάδικα και μία κλοπή από οικία στις Σέρρες

Για την διάπραξη των κλοπών αφαιρούσαν οχήματα που χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» και ως «οχήματα διαφυγής»

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας και συνεργασίας μεταξύ Αστυνομικών Υπηρεσιών για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και την εξιχνίαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, προχώρησαν στην περαιτέρω εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούταν σε ληστείες και κλοπές στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε τα 6 μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 22 ετών, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα η 6μελής ομάδα δρώντας τουλάχιστον από το Μάιο του 2015 έως και τον Ιούνιο του 2016, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις και οικίες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Για το σκοπό αυτό, αφαιρούσαν φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» (μέσα διάρρηξης και μεταφοράς κλοπιμαίων) και αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως οχήματα διαφυγής και στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται στις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις:

  • τον Ιούλιο του 2015 και κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, που αφαίρεσαν το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή των Σερρών και αρχικά έσπασαν την τζαμαρία, εμβολίζοντας την με άλλο κλεμμένο Ι.Χ.Φ. όχημα και στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ, αφού προηγουμένως κατάφεραν να αποκολλήσουν το χρηματοκιβώτιο με ιμάντες που είχαν προσαρτήσει στο κλεμμένο φορτηγό,
  • τον Μάρτιο του 2016, αφού αρχικά αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην πόλη των Σερρών, στη συνέχεια διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση της 58χρονης παθούσας, ενώ διέφυγαν επιβιβαζόμενοι στο παραπάνω κλεμμένο Ι.Χ.Ε όχημα,
  • τον Ιούνιο του 2016 και κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. όχημα που αφαίρεσαν νωρίτερα από περιοχή των Σερρών, διέρρηξαν την είσοδο πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή των Σερρών και με κλεμμένο Ι.Χ.Φ. όχημα που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την ίδια περιοχή και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Τα δύο από τα παραπάνω κλεμμένα αυτοκίνητα, εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι είχε εξακριβωθεί ήδη πως τα παραπάνω άτομα το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2015 ενέχονται ακόμα σε μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Κιλκίς, σε κλοπή από χρυσοχοείο στα Γιαννιτσά και σε απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου από πρατήριο υγρών καυσίμων στις Σέρρες (σχετ. το από 27-07-2016 Δελτίο Τύπου).

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

banner-article

Ροη ειδήσεων