Αστυνομικό Δελτίο Τοπικά

Συνελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς 3 άτομα που επιχείρησαν να κλέψουν από οικίες ηλικιωμένων στην Ημαθία

Εντόπιζαν τα ηλικιωμένα θύματα τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης εισερχόταν στα σπίτια με σκοπό την κλοπή

Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη 3 ατόμων, που επιχείρησαν να κλέψουν από σπίτια 2 ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Ημαθίας.

Πρόκειται για δύο 31χρονους και έναν 48χρονο, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (28-09-2016) το μεσημέρι, οι προαναφερόμενοι αρχικά πήγαν στο σπίτι 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Ημαθίας και χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απασχόλησης επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της με σκοπό την κλοπή. Η ηλικιωμένη  γυναίκα αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους και αντέδρασε με αποτέλεσμα οι 3 άντρες να επιβιβαστούν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από την οικία της και να διαφύγουν.

Στη συνέχεια  οι παραπάνω μετέβησαν στην οικία 88χρονης ημεδαπής σε άλλη περιοχή της Ημαθίας και χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να μπει στο σπίτι της παθούσας και να ερευνήσει τους χώρους, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας κατάφεραν να εντοπίσουν τους 3 άντρες τη στιγμή που εξέρχονταν από την αυλή της ηλικιωμένης και να τους συλλάβουν.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, δεν διέθετε την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους πολίτες:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών ή για επιστροφή φόρου από ασφαλιστικά ταμεία ή για να αποφευχθεί η φυλάκιση οικείου σας προσώπου, λόγω εμπλοκής του σε θανατηφόρο ή σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Επισημαίνεται επίσης ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.

(Αναλυτικά χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες στον ακόλουθο σύνδεσμο της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας