Κουζίνα

Πανεύκολο Cheesecake (τσιζκέικ) χωρίς ψήσιμο!

Το τζιζκέικ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκό στην Ελλάδα. Προσωπικά το φτιάχνω όταν έχω καλεσμένους ή παιδικό πάρτυ, διότι φτιάχνεται πανεύκολα, γρήγορα και οικονομικά!  Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως το σοκολατένιο cheesecake, εγώ προτιμώ το κλασσικό.

Το τσιζκέικ είναι ένα γλυκό που εντυπωσιάζει τους πάντες, παρόλα αυτά πολλοί θεωρούν πως είναι χρονοβόρο και δύσκολο να φτιαχτεί. Με τη συνταγή αυτή θα φτιάχνετε πεντανόστιμο τσιζκέικ, γρήγορα πανεύκολα, οικονομικά και χωρίς ψήσιμο!

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά μας και την εκτέλεση  που θα πρέπει να ακολουθήσεις για αυτή την πανεύκολη και  νόστιμη συνταγή!

Υλικά για την μπισκοτένια βάση:

  • 250 gr digestive μπισκότα
  • 80 gr βούτυρο ή μαργαρίνη

Υλικά για την κρέμα του τσιζκέικ:

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα (περίπου 600 gr)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 2 βάζα μαρμελάδα φράουλα/ βύσσινο

Πώς να φτιάξεις το cheesecake (τσιζκέικ) χωρίς ψήσιμο!

butter digestive cookies

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

Χύνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει το βούτυρο παντού. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

cookies mix μειγμα τυρι κρεμα

Πατάμε καλά το μείγμα του μπισκότου με την παλάμη μας ή με ένα κουτάλι επειδή δε θα το ψήσουμε και πρέπει να είναι συμπαγές. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα βάζουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού.

Με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Βάζουμε δύναμη στο χέρι μας την ώρα που ανακατεύουμε για να γίνει η κρέμα πιο αφράτη.

Απλώνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα πάνω στα μπικότα. Έπειτα ανοίγουμε τα βαζάκια μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο (όποιο από τα δύο μας αρέσει περισσότερο).

Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα με ένα μικρό κουταλάκι και χωρίς να πατάμε με δύναμη και βουλιάξει μέσα στην κρέμα. Ξεκινάμε από το κέντρο και απλώνουμε προς τα έξω. Αν θέλουμε προσθέτουμε φράουλες για διακόσμηση.

lemon cream τσιζκεικ φραουλα

Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μια ώρα περίπου και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Sofia K.

ediva.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων