Βέροια

Κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί σε εκδήλωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στην Πλάκα Λιτοχώρου

 

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Πλάκα Λιτοχώρου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προσκεκλημένο από τη  Διευθύντριά του κ. Συλβάνα Καρασαββίδου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι Ν.Π.Δ.Δ., (N.4109/2013) και αποτελεί ένα από τα 12 Κέντρα που προέκυψαν ανά την επικράτεια από τη συνένωση όλων των πρώην Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της περιοχής.

Η εκδήλωση με τίτλο  «Ελάτε στη σχεδία μας» έγινε στο   πρώην camping Μινέρβα, το οποίο πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Διεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των Ατόμων με Αναπηρία και με το όνομα «ΑΘΗΝΑ». Στην πρότυπη αυτή δομή άτομα και ομάδες Ατόμων  με Αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή βαθμού αναπηρίας θα εκπαιδεύονται στην αυτόνομη διαβίωση με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας της ζωής τους.

SAMSUNG CSC
 

Η εκδήλωση ήταν μία γιορτή αποχαιρετισμού του καλοκαιριού. Παιδιά από Δομές όλης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό, χοροθέατρο, θεατρικό παιχνίδι κ.α. ,ενώ χόρεψαν και τραγούδησαν συγκροτήματα της περιοχής.

Το κλιμάκιο του Οργανισμού μας συμμετείχε με όλα τα παιδιά από το Σπίτι της Βεργίνας, αρκετά από το Σπίτι της Βέροιας και τους συνοδούς τους, που χάρηκαν τη θάλασσα και το υπέροχο περιβάλλον  της νέας Δομής και συγκινήθηκαν από τα όσα κατάφεραν επί σκηνής τα παιδιά που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν παλιούς γνώριμούς τους.

Η Διοίκηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά την κυρία Καρασαββίδου, τον κύριο Καζαντζίδη και την κυρία Χατζηχρήστου για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά μας να συγχνωτιστούν  με άλλα παιδιά που βρίσκονται επίσης σε ανάγκη και να χαρούν στιγμές ξεγνασιάς, χαλάρωσης και ανταλλαγής θετικών συναισθημάτων.

Βέροια, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας