Εργασία

Σωματείο Διαλογής – Ψύξης Νάουσας: “Η Ελπίδα υπάρχει στην οργάνωση του αγώνα από την εργατική τάξη”

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας μαζί με άλλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και απευθύνονται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους, να οργανώσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα μεγάλο μέτωπο αγώνα για την διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Μέχρι σήμερα οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδό μας φθάνουν ή και προσεγγίσουν το 50%.

Η εργοδοσία τσακίζει ό, τι έχει μείνει από ΣΣΕ και προωθεί νέες απαράδεκτες συμφωνίες. Πετσοκόβουν συνεχώς το ταμείο ανεργίας είτε μειώνοντας το ποσό, είτε βάζοντας απαράδεκτες προϋποθέσεις ένταξης. Ο ΣΕΒ ανοιχτά πλέον απαιτεί να καταργηθούν όλα τα επιδόματα, 13ος και 14ος μισθός, να έρθει νέος νόμος που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται κυβέρνηση – ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ και τραπεζίτες θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή και ανασφάλιστη εργασία και τη δουλειά – λάστιχο. Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της. Καμιά κυβέρνηση και κανένας εργοδότης δε θα μας δώσει μεγαλύτερο μεροκάματο, αν δεν το διεκδικήσουμε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  • Καμιά υποχώρηση δε βοήθησε, κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία, έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ.
  • Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα. Τώρα να υψωθεί μέτωπο αγώνα για να διεκδικήσουμε:

  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
banner-article

Ροη ειδήσεων