Νάουσα Πολιτισμός

Εύας Ιεροπούλου. “Το μικρό σπίτι της Νίνας” απόλαυσαν οι μαθητές, στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

EΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ….   «Το μικρό σπίτι της Νίνας»

Ζωντανή δραματοποίηση του παραμυθιού «Το μικρό σπίτι της Νίνας» απόλαυσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.   Οι  νεαρές Νίκη Μπραβάκη και Κλέα Πρωτογέρη, μέλη του Ωδείου «Φίλιππος» , παρουσίασαν αφιλοκερδώς  το παραμύθι της συγγραφέας Εύας Ιεροπούλου με αφορμή την ενασχόληση των παιδιών με το θέμα της μουσικής. Οι εισηγήτριες  αξιοποιώντας το ταλέντο και τα μουσικά τους όργανα απέδωσαν εξαιρετικά τη μουσική παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου και βλέποντας τη διάθεση και το μεράκι των μικρών παιδιών, τους ενθάρρυναν να την εντάξουν στην καθημερινή τους ζωή.

IMG_0479

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΠΝ «ΜΙΛΑΝΕ» ΜΟΥΣΙΚΗ

Στα πλαίσια ενασχόλησης με το θέμα «Moυσική» οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκαν το Μουσικό Ωδείο «Αριστοτέλης».

Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τους χώρους του Ωδείου και να ενημερωθούν για τον τρόπο που διδάσκονται τα μαθήματα μουσικής σ’ αυτό. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ακούσουν μουσικά όργανα όπως το πιάνο, τα ντραμς και η κιθάρα, που τους παρουσίασαν μαθητευόμενοι του Ωδείου.

Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις και παρατηρήσεις, να ακούσουν μικρά έργα που έπαιξαν οι μαθητευόμενοι και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της Μουσικής.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων