Εργασία Νάουσα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΩΘΩ: “Αποφασίζουμε με κριτήριο τα δικά μας δικαιώματα – συμφέροντα – Όλοι στη Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 13 Ιούλη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΩΘΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιούλης 2016

Όλοι στη Γενική Συνέλευση ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΗ,Τετάρτη 13 Ιούλη

ώρα: 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο

Αποφασίζουμε με κριτήριο τα δικά μας δικαιώματα – συμφέροντα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του σωματείου μας έγκαιρα ενημέρωσε όλους τους απολυμένους, ανακοίνωσε τη θέση του για το σχεδιασμό «επαναλειτουργίας» 3 εργοστασίων της ΕΝ-ΚΛΩ που στόχο έχει να χαθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, να ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι χρέη και πρόστιμα, να ξαναμπούν από το παράθυρο παλιοί μέτοχοι, να μπλέξουν – παγιδεύσουν τους απολυμένους να ξαναβρεθούν πάλι άνεργοι – απλήρωτοι και κυρίως να τους χρεώσουν την αποτυχία. Να γλυτώσουν από ποινικές ευθύνες αυτοί που έκλεισαν τα εργοστάσια και έστειλαν εκατοντάδες απλήρωτους εργάτες στην ανεργία.

  • Ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει να χαθούν τα χρωστούμενα στους απολυμένους, στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ.
  • Αποκάλυψε πως πίσω από τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ περί κοινωνικής οικονομίας βρίσκεται η υπεράσπιση της βαρβαρότητας που σήμερα ζούμε.
  • Κάλεσε ΓΣ, ενημέρωσε τους απολυμένους για όλες τις εξελίξεις στον όμιλο, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας, απαίτησε την πληρωμή των απολυμένων, οργάνωσε κινητοποιήσεις, συγκέντρωσε υπογραφές απολυμένων που απαιτούν δεδουλευμένα – αποζημιώσεις και δικαιώματα.
  • Προστάτεψε ανέργους από διακοπή ρεύματος, νερού, απαίτησε τη νοσηλεία ανασφάλιστων, έκανε παραστάσεις σε εφορία, ΙΚΑ κλπ., συνέβαλε να λυθούν προβλήματα των απολυμένων της ΤΡΙΚΟΛΑΝ και των ενταγμένων κλωστοϋφαντουργών στην εισοδηματική ενίσχυση μετά την κατάργηση του νόμου.

Αντίθετα τα 2 εργοστασιακά σωματεία της περιοχής μας εγκατέλειψαν τους απολυμένους, δεν έκαναν εκλογές εδώ και χρόνια, δεν τους εκπροσωπούν. Είναι σύμμαχοι στη διαχρονική κοροϊδία – εξαπάτηση των απολυμένων, μαζί με αυτούς που έκλεισαν τα εργοστάσια και ξεκοκάλισαν δάνεια – επιδοτήσεις, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, όπως τότε έτσι και τώρα εκμεταλλεύτηκαν την αυξημένη ανεργία στην περιοχή, σκορπούν ψεύτικες ελπίδες, τα αποτελέσματα όμως για τους εργαζόμενους θα είναι το ίδιο οδυνηρά, όπως και τότε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το 6μηνο που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απαγόρεψε πλειστηριασμούς έληξε. Το ΔΣ του σωματείου μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία μας ζήτησε συνάντηση με τους υπουργούς Επικρατείας, Εργασίας, και Οικονομίας.

Απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα:

  1. Τα πρακτικά της επιτροπής που συστήθηκε στο Υπουργείο Επικρατείας με εντολή Πρωθυπουργού για το σχέδιο επαναλειτουργίας 3 εργοστασίων της ΕΝ-ΚΛΩ από τα 17.
  2. Όλα τα έγγραφα που αφορούν την ΕΝ-ΚΛΩ και την αλληλογραφία με ΕΕ, τράπεζες και κυβερνήσεις.

Να απαντήσουν τα αρμόδια υπουργία:

  1. Πότε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ συμφώνησαν να γίνουν επενδυτές;
  2. Πότε και ποιοι απολυμένοι συμφώνησαν να θυσιάσουν δεδουλευμένα – αποζημιώσεις και ποιοι πρότειναν να πάρουν τα 14 από τα 17 εργοστάσια του ομίλου όλοι οι άλλοι πιστωτές εκτός από τους εργαζόμενους;
  3. Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον όμιλο για τα θαλασσοδάνεια;

Επιδιώκουμε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία με βάση την απόφαση της ΓΣ:

  1. Να μη χάσουν ούτε 1 ευρώ απολυμένοι,  ΙΚΑ και ΟΑΕΔ
  2. Τα 14,5 εκ ευρώ που πρέπει να καταβάλλει ο πτωχευμένος όμιλος στην εφορία να δοθούν στους απολυμένους
  3. Να δοθεί μέσω του ΟΑΕΔ 1500€ έκτακτο βοήθημα, να προστατευθούν οι άνεργοι – απολυμένοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η περιουσία του ομίλου δεν ανήκει στα παράσιτα που τόσα χρόνια γέμισαν τα σεντούκια τους (βιομήχανους, τραπεζίτες, παλιούς και νέους μετόχους), ανήκει στους απολυμένους, γιατί χτίστηκαν από τον ιδρώτα τους, μόνο οι εργαζόμενοι παράγουν όλο τον πλούτο.

Να επιστραφούν όλα τα δανεικά και αγύριστα, να πληρωθούν τώρα όλοι απολυμένοι.

Το ΔΣ του σωματείου μας χρόνια τώρα δεν έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του, μπορεί και πρέπει εργαζόμενοι – απολυμένοι να θυμηθούν τις εξελίξεις, να βγάλουν συμπεράσματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – απολυμένους – συνταξιούχους κλωστοϋφαντουργούς σε ακούραστη οργανωμένη πάλη, να διεκδικήσουν το δίκιο τους και τον κόπο τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους δήθεν σωτήρες των εργοστασίων, αυτούς που ενώ λεηλάτησαν και λεηλατούν τα εργοστάσια του ομίλου, ζητούν από τους εργαζόμενους να ξεγράψουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΗ,ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΓΣ, ώρα: 7:00 το απόγευμα

Οργανώνουμε την παρέμβαση μας – την πάλη μας

Εκλέγουμε νέο ΔΣ με σταθερό στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων – άνεργων – απλήρωτων και απολυμένων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας