Βέροια Εκκλησια Ρεπορτάζ

O Οικουμενικός Πατριάρχης στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια

Δήμητρα Σμυρνή

Με πλήθος κόσμου, που ήταν αδύνατον να ανέβει στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, όπου είχε επέλθει το αδιαχώρητο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη στον Πανηγυρικό  Εσπερινό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χθες, 29/6/ ’16, ημέρα της γιορτής τους, με παρούσες τις Αρχές του τόπου, Μητροπολίτες του Οικουμενικού Θρόνου και Εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κόσμος, που πλημμύρισε το δρόμο κάτω από το Βήμα, παρακολουθώντας από τα μεγάφωνα τον Εσπερινό, περίμενε υπομονετικά να προσκυνήσει την εικόνα του Αποστόλου Παύλου, σ’ όλη τη διάρκειά της Θείας Λειτουργίας.

Παίρνοντας το λόγο ο Πατριάρχης, μετά το Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, κήρυξε τη λήξη των Παυλείων, αφού προηγουμένως εξήρε τη σημασία των εκδηλώσεων αυτών.

Ο Πατριάρχης ολοκλήρωσε το λόγο του καταδικάζοντας τα τελευταία αιματηρά γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και καταθέτοντας την πίστη του στην ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών.

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis faretra.info-vima-patriarxis

banner-article

Ροη ειδήσεων