Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Βέροια Εύηχη Πόλη 2016 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Ξεκινάμε …

Think Sax sextet

Σεξτέτο Σαξοφώνων

Η ομάδα σαξοφώνων του Τάσου Φωτίου, πλαισιωμένη από εξαίρετους μουσικούς με ιστορία στο χώρο της Jazz, δημιουργούν ένα εκρηκτικό χαρμάνι πλούσιο σε κέφι, ζωντάνια, ρυθμούς και ηχοχρώματα. Μια πανδαισία πνευστών γεμάτη έμπνευση, φαντασία και ρυθμό δημιουργεί μια μουσική περιπλάνηση από τους δρόμους της blues μουσικής και του swing της Νέας Ορλεάνης έως τα funk του Σικάγο και τα μακάμ της Ανατολής.

Με όχημα ένα σεξτέτο σαξοφώνων πλαισιωμένο από ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα και πιάνο, με έργα jazz και έμφαση στις μελωδίες και τους ρυθμούς του blues, του swing και του funk σας προτείνουμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε μια μουσική εμπειρία που θα σας απογειώσει . Το σύνολο αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς: Τάσος Φωτίου, τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, Νικήτας Νανίδης, άλτο σαξόφωνο, Κώστας Βασιλειάδης, τενόρο σαξόφωνο, Ηλίας Κόρδας, τενόρο σαξόφωνο, Γιάννης Μεταλληνός, βαρύτονο και άλτο σαξόφωνο, Μπάμπης Κάσσιoς σοπράνο και άλτο σαξόφωνο.

Συμμετέχουν επίσης: Νίκος Βαρδής, ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Νοταράς, τύμπανα, Γιώργος Κατσάνoς, πιάνο.

Αγορά (πεζόδρομος Ιπποκράτους & Προφήτου Ηλία)

_____________________________________________________________________

M.Rasoulis-1

Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Εδώ είναι του Ρασούλη

Ένα αφιέρωμα στο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη

?????????????????????????????????????????????????????????

Μανώλης Λιδάκης

Σοφία Παπάζογλου

Ναταλία Ρασούλη

Πέτρος Βαγιόπουλος

Κωνσταντίνος Στεφανής

Επιμέλεια ορχήστρας | Τάκης Φραγκούς

Μετρώντας πέντε χρόνια απουσίας του μεγάλου  δημιουργού, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», ξεκίνησε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.

Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή N. Rassouli-photo by Musicornerτους.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, η Ναταλία Ρασούλη και ο Κωνσταντίνος Στεφανής,  φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Σωκράτης Γανιάρης – τύμπανα | κρουστά

Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί

Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα

Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκιS.Papazoglou

Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν

Στέλιος Φραγκούς – πιάνο

Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο

Επιμέλεια προγράμματος

Ναταλία Ρασούλη & Έλλη Ρουμπέν

Πλατεία Εληάς

_________________________________________

cirko7

Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 11:30 π.μ.

Παράσταση δρόμου με Μουσικούς και Ζογκλέρ

CIRCO CACHIVACHE

Cachivache στα ισπανικά είναι τα αντικείμενα που μας ξυπνάνε μνήμες από ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας και παρόλο που δεν τα χρησιμοποιούμε πια τα έχουμε καλά φυλαγμένα έχοντας κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. και άφθονο γέλιο.

Η ομάδα που πήρε το πρώτο βραβείο θεάτρου δρόμου από τον Δήμο Αθηναίων . Μια ομαδα ακροβατων ζογκλερ , μουσικων και κλοουν. Ολοι μαζι συνθετουν μια πρωτοτυπη oμάδα που συνδυάζει τα νουμερα του τσιρκο , τη ζωντανη μουσικη και το χιουμορ καταφέρνοντας να ενθουσιασει αλλα και να συγκινησει καθε ειδους κοινο. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, μοντέρνους αλλά και εναλλακτικούς με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική

Αγορά (πεζόδρομος Ιπποκράτους & Προφήτου Ηλία)

_________________________________________

florina_1

Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 12:30 μ.

ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ των αδελφών Βαλκάνη

 

Τα χάλκινα πνευστά έφτασαν στις Βαλκανικές χώρες τον περασμένο αιώνα από τις στρατιωτικές μπάντες της εποχής. Δεν άργησαν να περάσουν από τα στρατόπεδα στα αστικά κέντρα και αργότερα στην ύπαιθρο, δημιουργώντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα στην παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα τα σχήματα χάλκινων πνευστών είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μουσικής παράδοσης της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Η μπάντα της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη είναι εδώ και πάνω από 30 χρόνια ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους αυτού του σημαντικού τμήματος της Ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1960 από τον Τάσο Βαλκάνη,ο οποίος καταγόταν από το Εμπόριο Πτολεμαίδας του Ν.Κοζάνης, διευθυντή τότε της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και μουσικό της λαϊκής παράδοσης. Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον Φλώρο Φλωρίδη, τον Χρήστο Νικολόπουλο με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει CD.Πάνω απ’ όλα έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες εμφανίσεις πάντα με ορμητήριο την Φλώρινα, από τις πόλεις και τα χωριά της Μακεδονίας μέχρι την Διαβαλκανική Συνάντηση της Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Αυστραλία. Ο ήχος του συγκροτήματος και οι χοροί που παίζονται είναι μοναδικοί στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική και υπάρχουν κυρίως στη Δυτική πλευρά της Μακεδονίας. Η Μπάντα των αδερφών Βαλκάνη έχει κυκλοφορήσει 2CD.

Η Μπάντα της Φλώρινας αποτελείται από τους:

Βαλκάνης Λάζαρος: Κλαρίνο-Σαξόφωνο

Βαλκάνης Γεώργιος: Ακκορντεόν-Αρμόνιο

Βαλκάνης Λ. Αναστάσιος: Τρομπέτα

Βαλκάνης Γ. Αναστάσιος: Τρομπέτα

Σαμαράς Αθανάσιος: Τύμπανα-Κρουστά

Δημοτική Αγορά (Κεντρικής)

Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.

«Ρομαντισμός για δύο»

Βραδιά Κλασικής Μουσικής

 

Το φλάουτο και το πιάνο σε έναν αιθέριο και δυναμικό συνδυασμό ήχων μας ταξιδεύουν σε έργα κολοσούς στη ρομαντική κλασική μουσική με λυρικές μελωδίες, με έντονες συναισθηματικές διαθέσεις, με εναλλαγές από την ευαισθησία στην αποφασιστικότητα και από την ηρεμία στην απόλυτη ορμή.

Μια βραδιά που θα φέρει το κοινό δίπλα στα μεγάλα πνεύματα των F. Chopin, C. Franck, C. Reinecke κλπ, μια βραδία που θα μοιράσει  στο κοινό την πηγή έμπνευσης, την ίδια πηγή που οριοθέτησε και όρισε την καλλιτεχνική ύπαρξη και πορεία μουσικών αλλά και ακροατών σε μια αέναη συνδιαλλαγή ήχων και αποκρίσεων.

Ζαχαρίας Ταρπάγκος, φλάουτο

Βαλέρια Χαριτίδου, πιάνο.

Αρχοντικό Σαράφογλου, Κυριώτισσα

 

Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Κουαρτέτο Εγχόρδων

viaggio

 

Το κουαρτέτο εγχόρδων  αποτελούσε ανέκαθεν το ποιο σίγουρο

Εκφραστικό μέσο για τους συνθέτες της λόγιας δυτικό ευρωπαϊκής

μουσικής .

 

Στη συναυλία θα ακουστούν  στο πρώτο μέρος τα πιο  αγαπητά προς

το   κοινό  Έργα του W. A. Mozart

Divertimento nr 1 , nr 3

Μια μικρή νυχτερινή μουσική !

 

Στο δεύτερο μέρος το κουαρτέτο θα ερμηνεύσει τους  χορούς για κουαρτέτο εγχόρδων  του πρεσβευτή της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως,

Νίκου Σκαλκώτα.

Το έργο αποτελεί ύμνο προς την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

 

Γεώργιος Κανδυλίδης, βιολί Α

Γεώργιος Ζαχαρούδης, βιολί Β

Μάριος Δαπέργολας, βιόλα

Χρήστος Γρίμπας, βιολοντσέλο

Βυζαντινό Μουσείο

IMG_7285 low res

Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 10:00 μ.μ.

«Κιβωτός» ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ

 

Συνεχίζοντας τη μεγάλη περιοδεία τους στην Ελλάδα και την Κύπρο ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, αγαπημένοι του κοινού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, κάνουν μία στάση στη Βέροια, για να επιβιβάσουν στην «Κιβωτό» τους και να ταξιδέψουν το κοινό για ένα ανεπανάληπτο βράδυ.

Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές θα παρουσιάσουν στο κοινό τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου.

Στην «Κιβωτό» συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια από τις δεκαετίες του ‘80 και του ’90, που υπογράφει η …Εθνική Ελλάδος συνθετών-στιχουργών. Τις συνθέσεις του Λάγιου (Τι πάθος), του Μαχαιρίτσα (Σκόνη), της Αλεξίου (Ψυχές και σώματα), της Νικολακοπούλου (Δικαίωμα) και της Καραΐνδρου (Ταξίδι στα Κύθηρα) μεταξύ άλλων σπουδαίων δημιουργών, ενορχηστρώνει μοναδικά ο Πέτρος Κλαμπάνης.

Ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια – μύθους ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής θα συμπαρασύρουν το κοινό που θα παρευρεθεί σε μια βραδιά μέθεξης και θα θυμίσουν σε όλους τη δύναμη της μουσικής.

Τα σπουδαία τραγούδια της «Κιβωτού», που ο κόσμος θα σιγοψιθυρίζει από την αρχή ως το τέλος της συναυλίας, έχουν γράψει ιστορία γιατί είναι τραγούδια με τα οποία ο κόσμος έχει ερωτευτεί, έχει αγαπήσει, έχει νιώσει ξανά την ελπίδα, έχει πιστέψει στα θαύματα.

Η «Κιβωτός» θα φέρει την ελπίδα και την καλή μουσική σε πολλές ελληνικές πόλεις αυτό το καλοκαίρι.

Σημειώστε στον χάρτη τη διαδρομή της.

 

Πλατεία Ωρολογίου

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Η Φιλαρμονική σε ρυθμούς rock!

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, υπό τη διεύθνση του μαέστρου Αντώνη Βιγκάτο, κινείται σε ρυθμούς rock.

Να είστε όλοι εκεί!

 

Πλατεία Ωρολογίου

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Quilompo – Αφροβραζιλιάνικη μπάντα κρουστών

Quilombo: κ.σ.[κιλόμπο]: κοινότητες που δημιουργήθηκαν στην Βραζίλία την εποχή της αποικιοκρατίας από δραπέτες σκλάβους και κοινωνικά καταπιεσμένους πολίτες που κατέφευγαν στην ζούγκλα και δημιουργούσαν ομάδες αναζητώντας μια ελεύθερη ζωή.

 Batucada (κυριολεκτικά σημαίνει «παλμός»)  αποτελεί υπό-είδος της Samba, που γεννήθηκε στο RiodeJaneiro στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τη μίξη τριών πολιτισμών: του Αφρικανικού, του Πορτογαλικού και του Ινδιάνικου.

Παίζεται με παραδοσιακά βραζιλιάνικα κρουστά όπως: Caixa, Tamborim, Surdo, Repique, Cuica, Pandeiro, Agogo, Chocalio, Reco-Reco. Μια ομάδα κρουστών SambaBatucada ονομάζεται «Batteria» και μπορεί να φτάσει σε πλήθος μέχρι και αρκετές εκατοντάδες άτομα!  Όλοι μαζί οι μουσικοί παίζουν συγκεκριμένους ρυθμούς που συνδυάζονται για να μας δώσουν τελικά  τον ρυθμό της SambaBatucada και των παραλλαγών αυτής.

Στη Βραζιλία η SambaBatucada μαγνητίζει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και καταγωγής. Για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα ωστόσο, αποτελεί διέξοδο από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα.

Samba Dance

Ο χορός, αναπόσπαστο κομμάτι της Βραζιλιάνικης κουλτούρας, είναι παρών σε κάθε μουσική εκδήλωση. Στις μπάντες Samba Batucada και Samba Reggae  πιστεύουμε ότι η  μουσική και ο ρυθμός περνάει από το σώμα και ύστερα καταλήγει στα χέρια για να μας δώσει ένα ολοκληρωμένο και γεμάτο ήχο. Όλη η μπάντα κινείται συντονισμένη και χορογραφεί τα κομμάτια της δημιουργώντας σχήματα στο χώρο.

Παράλληλα, η ομάδα των χορευτών δημιουργεί απλές ή πιο σύνθετες, αλλά πάντα εκρηκτικές χορογραφίες.

Αφετηρία : Πλατεία Ωρολογίου

Δρόμοι της πόλης – Πλατεία Εληάς (συναυλία 9.30μ.μ)

 

????????????????????????????????????

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 10:30 μ.μ.

SOLO FLAMENCO

Cante / Baile / Toque

Αυτό είναι το τρίπτυχο που ενώνει το τραγούδι, τον χορό και την κιθάρα στην flamenco κουλτούρα.

Στα Tablaos, που είναι τα cafes που υπάρχουν στην Ισπανία από τα πολύ παλιά χρόνια, µπορεί κανείς να δει από κοντά και να θαυµάσει το µεγαλείο αυτού του µοναδικού χορού.

Στόχος µας είναι µέσα από αυτό το project να φέρουµε το κοινό σε άµεση επαφή µε το αυθεντικό flamenco όπως αυτό υπάρχει και εξελίσεται σήµερα σε ολη την Ανδαλουσία.

Συντελεστές:

Χορός / Baile: Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Αργυρώ Τσάπου

Τραγούδι/Cante: Yota “Baron”

Κιθάρα/Toque: Παναγιώτης Καρτίμπελης

Τεχνικός ήχου: Θάνος Μπίκος

Πάρκο Αγίων Αναργύρων

 

Geo & Luis

Δευτέρα  27 Ιουνίου, ώρα  9:00 μ.μ.

LUIS BORDA & GEORGIA VELIVASAKI

«Aleli»

 Από την Κρήτη στο Buenos Aires

Ο μαέστρος Luis Borda, ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές και πρωτοπόρους του Tango Nuevo στον κόσμο, συναντά την ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη.

Η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του Αργεντίνου δεξιοτέχνη, ενώ σμίγει με τη μαγική μεσογειακή φωνή της Ελληνίδας τραγουδίστριας.

Παίζουν οι μουσικοί:

Luis Borda – κιθάρα

Δημήτρης Αραμπατζής– bayan / bandoneon

Ανδρέας Ζιάκας – κιθάρα

Ιάσων Γερεμτζές – κρουστά

Λίγα λόγια για τον δίσκο, την παράσταση, τη συνεργασία:

Μουσικές του κόσμου που αξίζει κανείς να ακούσει: ένας Αργεντίνος που ζει στο Μόναχο, ο Luis Borda, ο καλύτερος κιθαρίστας, αυτή τη στιγμή, του Tango Nuevo, και μια κρητικιά τραγουδίστρια, η Γεωργία Βεληβασάκη, δημιούργησαν μια εξαιρετική σύνθεση, ένα από τα καλύτερα projects, ένα έργο απαιτητικό, το δίσκο “Aleli – De Creta a Buenos Aires”. Η εκφραστική τραγουδίστρια συγκινεί. Παντρεύει το ισπανικό με το ελληνικό ιδίωμα κι όμως το αποτέλεσμα ακούγεται τόσο φυσικό και αυτονόητο, λες και από πάντα ανήκαν μαζί. Όποιος ακούσει το τραγούδι της νιώθει πόνο και χαρά να τον κατακλύζουν. Το να τη δει κανείς ζωντανά επί σκηνής είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει.

Παλιά εβραϊκή συνοικία  (Μπαρμπούτα)

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Και του χρόνου!

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας