Επιστήμη Νάουσα

Το 1ο ΓΕΛ Νάουσας συμμετείχε για πρώτη φορά στους εθνικούς αγώνες Formula 1 in schools

 Το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στους εθνικούς αγώνες Formula 1 in schools, με την ομάδα Marcia, που απαρτίζεται από τους μαθητές της Β’ Λυκείου: Αγνή Αργύρη, Μαργαρίτη Γιτόπουλο-Γιάγκο και Ανθούλα Δρενοβιάδου. Σκοπός τους ήταν να φτιάξουν μια μινιατούρα μονοθέσιου της Formula 1. Στους τελικούς αγώνες της Αθήνας κατάφεραν να βραβευτούν και να αποσπάσουν θετικά σχόλια τόσο από τους κριτές, όσο και από άλλους διαγωνιζόμενους.

Η εμπειρία αυτού του διαγωνισμού τους προσέφερε πολλά οφέλη. Έμαθαν να συνεργάζονται κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, εμβάθυναν τις γνώσεις τους στους τομείς της φυσικής, της μηχανολογίας, των υπολογιστικών συστημάτων και έγιναν πιο επικοινωνιακοί.

Επιπλέον, όπως οι ίδιοι τονίζουν η παρουσία τους στο διαγωνισμό, τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλες ομάδες και έτσι να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Αν δεν υπήρχε η πολύτιμη χρηματική βοήθεια από τους χορηγούς το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Γι’αυτόν τον λόγο, οι μαθητές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά τους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας