Βέροια Σχόλια

Έλλειψη συντονισμού. Γιατί;

 

Για δεύτερη φορά συμβαίνει να θέλει το κοινό να παρακολουθήσει δυο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και να μην μπορεί, γιατί συμπίπτουν!

Την πρώτη φορά συνέπεσε η εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου, που ετοίμασε η Διευθύντριά του Πόπη Φιρτινίδου, με τίτλο «Μουσική και Ιστορία», μια ιδιαίτερα αξιόλογη εκδήλωση, να παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και λίγο αργότερα ο δημοφιλής Νίκος Ζιώγαλας να τραγουδά μαζί με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου στο Χώρο Τεχνών.

Αποτέλεσμα, μαθητές που συμμετείχαν και στις δύο εκδηλώσεις να μη μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά προπαντός και ένας αριθμός του κοινού – όχι ευκαταφρόνητος-  που θα ήθελε να παρακολουθήσει και τις δύο, να μη μπορεί να το κάνει.

Τώρα, ενώ περιμέναμε να δούμε εδώ και μέρες την παράσταση «Βρικόλακες» του Ίψεν από το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, έργο κλασικό, σε μια παράσταση που απέσπασε, όπως διαβάσαμε, εξαιρετικές κριτικές, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ακριβώς την ίδια ώρα, διαβάζουμε   πως  η ΚΕΠΑ παρουσιάζει τον  κιθαρίστα και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας Βασίλη Βαλαβάνη σ’  ένα πολλά υποσχόμενο βράδυ με τη μουσική του παρέα, στο Αρχοντικό Σαράφογλου.

Μα, είναι διαφορετικά πράγματα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς. Επιλέξτε ένα από τα δύο. Και ποιος είπε ότι δεν έχουμε ανάγκη τη διαφορετικότητα; Γιατί να μη μπορούμε να παρακολουθήσουμε και τις δύο εκδηλώσεις;

Δεν ξέρουμε αν μπορεί τώρα να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση. Αν όμως αυτό είναι αδύνατο, τότε ελπίζουμε να μην …τριτώσει το κακό!

far

banner-article

Ροη ειδήσεων