Παιδεία Τοπικά

Αποτελέσματα του 10ου Μαθητικού Διαγωνισμού “Παιχνίδι και Μαθηματικά” στην Ημαθία – Διακρίθηκαν 355 μαθητές

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού της «Μικρός Ευκλείδης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 τον 10ο στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες των σχολείων που πήραν μέρος, υπό την επίβλεψη των δασκάλων.

Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 1613 μαθητές από 50 Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας. Η συμμετοχή αυτή δείχνει και το μέγεθος της αποδοχής του διαγωνισμού από τους μαθητές και τους δασκάλους τους, οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό δίνοντας βήμα στην καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία διακρίθηκαν 355 μαθητές. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν  και καλούμε όσους διακρίθηκαν να πάρουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα στα εξεταστικά κέντρα που θα ανακοινωθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Παράρτημα διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας από 31 Ιουλίου ως 6 Αυγούστου. Καλούμε τους μαθητές που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτούν από ΣΤ΄ Δημοτικού έως και το Λύκειο, να το παρακολουθήσουν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τα γραφεία της ΕΜΕ Ημαθίας,  την  ιστοσελίδα του Παραρτήματος στη διεύθυνση www.emeimathias.gr, την ιστοσελίδα των Μαθηματικών Καλοκαιρινών Σχολείων www.mathsummerschool.emeimathias.gr καθώς και τη σελίδα «ΕΜΕ Ημαθίας» στο facebook.

Οι επιτυχόντες μαθητές είναι:

Μ1Μ2Μ3Μ4Μ5Μ6Μ7Μ8Μ9Μ10

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος                                                                                    O Γενικός Γραμματέας

Στυλιανός Μιόγλου                                                                 Δημήτριος Χονδρολίδης

banner-article

Ροη ειδήσεων