Βέροια Πολιτισμός

Στο Παρίσι το εργαστήρι ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας του Κωνσταντίνου Αρώνη

Στο εργαστήρι ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, του Κωνσταντίνου Αρώνη, αναβαθμίζουμε διαρκώς τους στόχους μας. Στοχεύουμε διαρκώς ψηλότερα, ανταποκρινόμαστε δημιουργικά στις καλλιτεχνικές προκλήσεις, ερευνούμε και  προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο.

Προσκληθήκαμε ως εργαστήρι και θα συμμετάσχουμε σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, τον Οκτώβρη του 2016, με τίτλο «Άνθρωποι της Μεσογείου» στην γκαλερί «La Capital». Στην έκθεση αυτή θα πάρουν μέρος με έργα τους 22 καλλιτέχνες, μαθητές όλοι του εργαστηρίου μας.

Η πρόσκληση αυτή μας γεμίζει χαρά για την εκτίμηση των διοργανωτών, προς το υψηλό ζωγραφικό κύρος του εργαστηρίου μας. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν ως καλλιτέχνες, προβάλλοντας ο καθένας την δουλειά του ξεχωριστά.

Μας γεμίζει επίσης και με ευθύνη, μιας και τα έργα μας θα πρέπει να ανταποκριθούν στο ύψος των αισθητικών απαιτήσεων ενός κοινού, στο κέντρο της καλλιτεχνικής Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου και αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Η συμμετοχή μας όμως αυτή είναι και ένα κίνητρο για μια ευρύτερη εικαστική αναζήτηση, μια αφορμή για περισσότερη δουλειά μιας και υπάρχει αυτή η ευρωπαϊκή προοπτική.

Στην ομαδική έκθεση αυτή, θα συμμετάσχουν επίσης Τούρκοι καλλιτέχνες.

Η κοινή αυτή προβολή των έργων, μπορεί από τη μια να αποτελέσει ένα ακόμη ενισχυτικό θεμέλιο λιθάρι στις γέφυρες φιλίας μεταξύ των λαών μας μέσω της τέχνης, και από την άλλη μπορεί να μεταφέρει και σε άλλους λαούς το μήνυμα αυτής της φιλίας και της κοινής δημιουργικής μας προσπάθειας.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κάτω από την αιγίδα της UNESCO.

Έχει προγραμματιστεί η έκθεσή μας στο Παρίσι να μεταφερθεί και στη Βέροια με τη συμμετοχή και των Τούρκων καλλιτεχνών.

(Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές στο εργαστήρι γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τμήματα καλοκαιρινά θα λειτουργήσουν για παιδιά και ενήλικες στο εργαστήρι, μας Παστέρ 11,  στη Βέροια και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977 714 774.)

IMG_20150130_183613 αIMG_3938

IMG_20160226_171858 αIMG_20160217_194645 α20150424_184250 α

 

 

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας