Πολιτισμός Τοπικά

Την ανώτατη διάκριση GRAND PRIX κατέκτησε το Λύκειο Ριζωμάτων, στον φετινό Πανελλαδικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

GRAND PRIX

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2016 !!

Την ανώτατη διάκριση κατέκτησε το Σχολείο των Ριζωμάτων στον φετινό  Πανελλαδικό  διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.  GRAND PRIX  για την   ταινία «Η Γεύση των Λέξεων» (LE GOUT DES MOTS)  που με χιούμορ και δημιουργική φαντασία δημιούργησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.  Η  πεντάλεπτη ταινία που βραβεύτηκε ήταν ένα υπερρεαλιστικό παραμύθι στα γαλλικά με  θέμα τη γεύση και τη δύναμη των λέξεων, δημιουργία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κ. Κυριακίδου Άννας.

Σε μια όμορφη τελετή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19  Μαρτίου, μπροστά σε γονείς και φίλους των παιδιών, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα  και ο Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας κ. Λ. Παρτσανάκης συνεχάρησαν τους τέσσερις μαθητές.  Τους μαθητές συνόδευσαν η καθηγήτριά τους κ. Κυριακίδου Άννα και ο διευθυντής του σχολείου κ. Μιχαήλ Μπίκος.    Οι νικητές μαθητές  ήταν  οι: Γκεκοπούλου Αγγελική, Δέλλας  Γεώργιος, Μισοκέφαλου Αντωνία και Ταλιώνα Δέσποινα οι οποίοι έκαναν για πρώτη φορά γαλλικά στο σχολείο και αποτελούν οι τέσσερεις τους, το σύνολο της Γ’ Λυκείου.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν: την κ. Ωραία Δεγνέ και τον κ. Δημήτρη Σταματόπουλο για την παραχώρηση των χώρων  στα Ριζώματα, τους εκπαιδευτικούς Μιχάλη Μπίκο, διευθυντή,  Χριστίνα Τοπαλίδου, Ιωάννα Υφαντίδου, Γιάννα Καρκαντώνη,  Κατερίνα Αναστασίου, Φανή Παυλίδου για τη βοήθεια στη σκηνοθεσία, το Γυμνάσιο της Επισκοπής

banner-article

Ροη ειδήσεων