Βέροια Ρεπορτάζ

Με παραδοσιακά τραγούδια υποδέχτηκε την Άνοιξη το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Το Μουσικό Σχολείο απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η συστηματική δουλειά που γίνεται στις τάξεις του και το ήθος που αποπνέουν τα παιδιά του αξίζουν μια καλύτερη αντιμετώπιση στο θέμα της στέγασής του.

Το Μουσικό Σχολείο δηλώνει  έμπρακτα κάθε τόσο την ενεργή συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Αυτήν τη φορά το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου υποδέχτηκε την Άνοιξη με τραγούδια και σκοπούς απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση έγινε χθες, 9/3/’16, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, με τον τίτλο «’Άνοιξαν τα δέντρα όλα».

Εκείνο που εντυπωσίασε ήταν ότι το Σύνολο συμπεριέλαβε στο δυναμικό του όλες τις τάξεις, από την Πρώτη Γυμνασίου μέχρι και την Τρίτη Λυκείου, έναν μεγάλο αριθμό ταλαντούχων παιδιών, που το καθένα πρόσφερε στο Σύνολο το όργανο ή τη φωνή του ή και τα δυο, δημιουργώντας μια αρμονική σύζευξη ήχων και μελωδιών με το άρωμα όλης της Ελλάδας.

Τραγούδια και σκοποί της Ηπείρου, της Θράκης, του Αιγαίου της Μακεδονίας, του Πόντου ακούστηκαν από μια πλούσια σε όργανα ορχήστρα που ενθουσίασε.

 faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi

Καλοδουλεμένα τα παιδιά και στο όργανο και στο τραγούδι – χορωδιακά και ατομικά -από τους δασκάλους τους Μπαλιάκα Γιάννη και Κουτσιμανή Ιορδάνη, ο οποίος και διήθυνε την ορχήστρα.

Παιδικά και νεανικά πρόσωπα, γεμάτα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εντυπωσίασαν το κοινό που τα καταχειροκρότησε, καθώς λειτουργούσαν ως σύνολο αλλά και κάποιες φορές ατομικά, δείχνοντας κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητές τους.

Η μουσική προσέγγιση της Άνοιξης συνοδεύτηκε από κείμενο του Δημήτρη Κυριάκου, που διάβασε η Μαρία Γουλτίδου.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους, με το εξαιρετικό από κάθε άποψη πρόγραμμά τους, οδήγησαν στο τέλος της εκδήλωσης τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρο της ΚΕΠΑ, Γιώργο Σοφιανίδη, να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του για τη δουλειά του Σχολείου αλλά και τη συμπαράστασή του για μια ακόμη φορά στον αγώνα του Σχολείου για στέγη.

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi faretra.info-mousiko-sx-verias-anoixi

banner-article

Ροη ειδήσεων