Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Μικρές ειδήσεις και στιγμιότυπα

Δήμητρα Σμυρνή

Νοσοκομεία και ΟΤΑ. Τον κίνδυνο να περάσουν τα νοσοκομεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε ορατό ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος χαρακτήρισε καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, τη στιγμή που ο Δήμος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες του.

Τους ίδιους φόβους εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός κ. Κούτρας λέγοντας: «Για ν’ αποφύγουν το πολιτικό κόστος , μεταβιβάζουν το βάρος στους ΟΤΑ. Βλέπουν κατάρρευση των νοσοκομείων μέσα στο ’16 και θέλουν να φορτώσουν τις ανεπάρκειες του Συστήματος Υγείας στην Αυτοδιοίκηση. Όσο για τους κυβερνητικούς βουλευτές είναι απλοί θεατές!»

Προσφυγικό. «Θα κλείσουν μάλλον τα σύνορα της Ειδομένης, είπε ο Δήμαρχος, και προτάθηκε η δημιουργία κέντρων υποδοχής. Άμεσα δε μας αγγίζει το Προσφυγικό, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αφού δεν ξέρουμε πόσοι μετανάστες θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας.»

Για το ίδιο θέμα ο Νίκος Μπέκης τόνισε: «Το προσφυγικό είναι καταλύτης. Πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά σε ανθρώπους κατατρεγμένους. Υπήρξαμε κι εμείς πρόσφυγες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Προσφυγικό αναιρεί τον εαυτό της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε την ανθρωπιά μας. Όλοι είναι συνάνθρωποί μας ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία.»

ΔΕΥΑΒ. Συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ζήτησε να είναι απέναντι στη ΔΕΥΑΒ οι πολίτες, εφόσον μάλιστα μπορούν να το κάνουν, ο πρόεδρός της κ. Μωυσιάδης.
«Η συνέπεια στις πληρωμές θα μας δώσει τη δυνατότητα να εντάξουμε περισσότερες οικογένειες στο κοινωνικό τιμολόγιο. Ήδη έχουμε εντάξει 800 οικογένειες.»

Πλατεία Ωρολογίου – Γιοτζαλίκια – Γέφυρα Κούσιου. Σε ερώτηση του Ζήση Πατσίκα σχετικά με εργασίες που ο Δήμος προγραμματίζει να γίνουν στην Πλατεία Ωρολογίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης απάντησε:

«Για την Πλατεία Ωρολογίου θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Πρέπει να γίνει ένα έργο στοχευμένων παρεμβάσεων , στο οποίο δεν πρέπει να παρακαμφθεί ο κ. Καλογήρου. Το έργο θα γίνει μέσα στο ’16.Θα ξεκινήσουμε με την εγκατάσταση του ρολογιού και θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα.»

Σε ερώτηση του Νίκου Μπέκη γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση του Σχολείου στα Γιοτζαλίκια, ο Αντιδήμαρχος απάντησε:
«Το Σχολείο μπορεί να λειτουργήσει και αύριο. Να πάμε όλοι να το δούμε. Τουλάχιστον γι αυτό το έργο περιμέναμε ένα μπράβο!»028

Σε παρατήρηση του Γιώργου Μελιόπουλου σχετικά με τη δαπάνη επιπλέον χρημάτων για τη Γέφυρα Κούσιου, ο κ. Λαζαρίδης αντέτεινε πως η ποιοτική παραλαβή είναι πιο δύσκολη από την ποσοτική και πως αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πέταγμα χρημάτων.

Αβροφροσύνη…! Δεν έχουμε συνηθίσει τους επαίνους από τη μια δημοτική παράταξη στην άλλη, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας. Αυτό όμως συνέβη παραδόξως χθες, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Καγκελίδης εκθείασε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών για την εργατικότητά του. Πολύ ευχάριστη νότα!

Λευκό και προεδρικό χιούμορ…! Επειδή στις ψηφοφορίες των τακτικών θεμάτων η ψήφος του κ. Μαρκούλη είναι τις περισσότερες φορές λευκό, αυτό σχολιάστηκε χθες με χιούμορ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, ο οποίος είπε: «Δηλαδή, κ. Μαρκούλη να σας υπολογίζω πάντα στο λευκό;»

Αλλά, μετά από λίγη ώρα, σ’ένα από τα 38 θέματα που ψηφίστηκαν, ο κ. Μαρκούλης δεν ψήφισε λευκό, ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα. Έκπληξη για τον Πρόεδρο! Άλλωστε «τα πάντα ρει..»!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας