Βέροια

ΠΑΜΕ: Όλες κι όλοι στην απεργία στις 4 φλεβάρη – Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα! – video

Ξεσηκωμός παντού! Κανένας στη δουλειά, στο γραφείο, στο μαγαζί και στο χωράφι!
 Να μην φτάσει καν στη βουλή!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΙΣ 10.30΄ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση. Θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία και το κράτος της στοχεύοντας στην πλήρη απαλλαγή τους, την ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματικών ομίλων.

Έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές και τις μειώσεις των συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.α.) και να τις επεκτείνει. Να βάλει ταφόπλακα και να προσαρμόσει το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στους πετσοκομμένους μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημά μας.

Για τις «υπηρεσίες» της αυτές η κυβέρνηση έχει τη στήριξη των εργοδοτικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, άλλωστε αποτελεί διαχρονική απαίτηση τους, δεκαετίες το επιδίωκαν. Στα σεντούκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών πήγαν διαχρονικά τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων (κουρέματα, χρηματιστήριο, άτοκη τοποθέτηση στην ΕΤΕ, εισφοροδιαφυγή κ.λ.π.).

Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται στα άθλια επίπεδα. Το νέο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού για όλο τον ασφαλιστικό βίο σημαίνει κυριολεκτικά σφαγή των συντάξεων, έναν μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών.

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τ’ άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, υποκριτικά δείχνουν ότι διαφωνούν. Χρόνια διαμόρφωναν από κοινού με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στους «κοινωνικούς διαλόγους» την επίθεση στα δικαιώματα μας με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Για να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η τάξη μας ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες! Με την αποφασιστική στάση κάθε σωματείου, κάθε εργαζόμενου δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή της και την παράδοση στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Η υγεία μας, η σύνταξη, η προστασία μας στο χώρο δουλειάς, η πρόνοια, η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τη μητέρα και το παιδί δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν μπορεί να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είμαστε μαζί με τους αγρότες που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους, για την παραμονή στα χωράφια τους. Μαζί με τους μαγαζάτορες, τους μικρούς επαγγελματίες που τους καταπίνουν οι πολυεθνικές.

Εργοδοσία και κυβέρνηση να πάρουν απάντηση στην πρόκληση και το θράσος τους. Μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες ολόκληρες. Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

Απαιτούμε: Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Όλοι στην Απεργία, όλοι στο δρόμο του αγώνα. Να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο.

Βέροια, 1 Φλεβάρη 2016

banner-article

Ροη ειδήσεων