Απόψεις Κόσμος

Ένα από τα… “μεγαλεία” του Ιμπεριαλισμού – 2,5 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία χωρίς Πατρίδα

2,5 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία, ενημερώνει ο ΟΗΕ ότι θα γίνουν πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2016!! 2,5 εκατομμύρια με ο,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλειά τους!

Δυστυχώς , μάτια κι αυτιά είναι ευάλωτα στο μιθριδατισμό, που καλλιεργείται μέσα από τις εικόνες και τις ανακοινώσεις για τα καραβάνια των προσφύγων, τα ναυάγια στην παγωμένη θάλασσα με τους νεκρούς ενήλικες, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, των οποίων το όνομα γίνεται γνωστό όταν τα “ξερνά” η θάλασσα, τα αφρισμένα κύματα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή.

2 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας αδυνατούν να πάνε στο σχολειό τους, αφού οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί αποτελούν την καθημερινότητα γι’ αυτά κι ο θάνατος του διπλανού τους , σκληρή πραγματικότητα.

Στα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Συρία 4.000 σχολειά βομβαρδίστηκαν απ τους…  σωτήρες των λαών, χιλιάδες χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα ή αποτελούν πια το μοναδικό καταφύγιο ανθρώπων που είδαν τα σπίτια τους να σωριάζονται σε σωρούς ερειπίων.

Να’ χουμε στο μυαλό μας πως πολλά μικρά παιδιά , βοηθούν τους δικούς τους στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης , κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που τα εμποδίζει να πάνε στο σχολειό τους, να’ χουν μια φυσιολογική ζωή.

Αυτή είναι η κατάσταση σε μια χώρα, στην οποία οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν σκοτώσει χιλιάδες, ενώ ο μισός της πληθυσμός έχει γίνει πρόσφυγας.

Γιάννης Μελιόπουλος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας