Αγροτικά Τοπικά

Δήμαρχος Βέροιας σε αγρότες μπλόκου Κουλούρας: “Φωνάζουμε όχι στην εξόντωσή μας”

faretra.info

Μιλώντας ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης,  στους συγκεντρωμένους αγρότες στον Κόμβο της Κουλούρας, μεταφέροντας και το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, χρησιμοποίησε το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, το «εμείς», που τον ταύτισε συναισθηματικά μαζί τους,  καταλήγοντας:

«…Πρέπει να πούμε “τι θέλεις, φίλε Αλέξη, να μας εξοντώσεις”; Είμαστε σίγουροι ότι δε θέλει. Θέλει να μας κάνει επαγγελματίες κλέφτες; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Θα νικήσει η λογική και θα τα πάρουν πίσω αυτά.

Όλοι πρέπει να πληρώνουμε φόρους. Δε ζούμε στην προηγούμενη δεκαετία. Σαφώς και θα πληρώνουμε, αλλά « όχι» φωνάζουμε στην εξόντωσή μας. Αν περάσει αυτός ο νόμος, σημαίνει εξόντωση των πάντων. Ποιος θα μείνει να δουλέψει; Δε θα δουλέψει ο πρωτογενής τομέας, οι αγρότες, δε θα δουλέψει ο τριτογενής τομέας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, δικηγόροι… Ποιος θα δουλέψει; Θα γίνουν υπάλληλοι στις εταιρίες; Και σεις στα χωράφια σας θα έχετε τσιφλικάδες; Θα πάμε σε νέες εξεγέρσεις; Αυτά όλα πρέπει να τα σκεφτούνε, πριν αποφασίσουν. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική.

Εμείς θ’ αντισταθούμε και ανάλογα με τις αποφάσεις τους θα πρέπει να αντιδράσουμε.»

Επειδή ο λόγος του Δημάρχου διέθετε πάθος και ειλικρινή συμπαράσταση στον αγώνα τους, χειροκροτήθηκε από τους αγρότες.

banner-article

Ροη ειδήσεων