Αγροτικά Τοπικά

Αγρότες Κουλούρας: “Έχουμε πόλεμο και δεν θα κάνουμε πίσω”

faretra.info

Εκατοντάδες αγρότες σήμερα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας με πάνω από 700 τρακτέρ, όπως δήλωσαν οι οργανωτές του μπλόκου.

Στους συγκεντρωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους μίλησε κατ’ αρχήν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας και στέλεχος της Πρωτοβουλίας Αγροτών Τάσος Χαλκίδης:

«Όλοι οι αγρότες είναι σε κομβικά σημεία. Όλοι oi Έλληνες αγρότες πλημμυρίσαν με τρακτέρ τα χωριά τους σε κόμβους. Όμως θα κάνουμε λίγη υπομονή παιδιά, γιατί οι αγώνες δεν κερδίζονται έτσι.
Συνεδριάζει αυτήν τη στιγμή, ώρα 11.30, ο Κατρούγκαλος με τον Πετρόπουλο, τον Αλεξιάδη και τον Αποστόλου.

Μ’ αυτό εδώ το μέτρο πίεσης υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε κάτι, παιδιά. Χωρίς αγώνα δεν κερδίζεις τίποτα.

Θα ανέβουμε συμβολικά στον κόμβο εδώ, θ’ ανεβάσουμε και κάποια τρακτέρ. Έχουμε εδώ τα κανάλια και θα το δείξουν σ’ όλη την Ελλάδα. Να στείλουμε ένα χαιρετισμό σ’ όλους τους Έλληνες αγρότες που σήμερα είναι στους κόμβους, στον Προμαχώνα, στα Τέμπη, στην Κρήτη, σ’ όλη την Ελλάδα. Θ’ ανεβάσουμε πάνω στο δρόμο δέκα τρακτέρ. Στη συνέχεια θα τα πούμε μετά. Λίγη υπομονή. Δώδεκα η ώρα, μόλις πάρουμε το σύνθημα, θ’ ανεβούμε πάνω. Μόλις σας πω.faretra.info

Ήρθαν από το Βελβεντό, Πέλλα, Αλμωπία, από τη Νάουσα, απ’ όλη την Ημαθία. Λίγη υπομονή ακόμα, για να κερδίσουμε ό,τι μπορέσουμε.»

Στις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν σχετικά με το «ό,τι μπορέσουμε» ο Τάσος Χαλκίδης καθησύχασε το πλήθος λέγοντας:

«Μακάρι να τα κερδίσουμε όλα. Μακάρι να ήμουν εγώ ο Υπουργός… Εγώ δεν είμαι πολιτικός, για να υπόσχομαι. Έχουμε τόσο καιρό που κάνουμε τον αγώνα μας. Υπομονή και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.»

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βέροιας και μετέφερε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους συγκεντρωμένους απο τους οποίους και καταχειροκροτήθηκε. (Διαβάστε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Βέροιας)

Από εκπρόσωπο των αγροτών ανακοινώθηκε στη συνέχεια

“Μαζί μας βρίσκονται και συμπαραστέκονται στον αγώνα μας όλοι οι κοινωνικοί φορείς της Ημαθίας και ιδιαίτερα η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ν. Ημαθίας, τα ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας, τα Αστικά ΚΤΕΛ της Βέροιας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί της Βέροιας, το Σωματείο των Οδηγών στα ταξί, ο Χιονοδρομικός Σύλλογος ,ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων του Ν. Πέλλας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας, Επισκοπής, Ερμής Μακροχωρίου, Πατρίδας, Άγιος Κωνσταντίνος Διαβατού, Κουλούρας και πολλοί άλλοι σύλλογοι, που συμπαραστέκονται στο σημερινό μας αγώνα.faretra.info

Θέλω να ξέρετε ότι από τον Οκτώβριο βρισκόμαστε σε μία διαδικασία αγωνιστική. Αυτό που καταφέραμε είναι να πάνε όλα αυτά τα μέτρα πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να πάνε οριστικά πίσω τα μέτρα. Η επιβίωσή μας, η επιβίωση της κοινωνίας είναι πλέον ανάγκη να αναδειχτεί σε όλον τον κόσμο, η επιβίωση του ελληνικού λαού είναι ανάγκη να αναδειχτεί και θα αναδειχτεί.

Βρίσκονται σε κινητοποίηση αγρότες σ’ όλη την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή. Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι αγρότες μπροστάρηδες και η υπόλοιπη κοινωνία μαζί. Παλεύουμε για συγκεκριμένα πράγματα και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε.

Και να στείλουμε κι ένα μήνυμα στην Agrotica ότι χωρίς λεφτά δε θα μπορέσουμε ν’ αγοράσουμε μηχανήματα. Στις 8 Φεβρουαρίου πρέπει να βρισκόμαστε στην Agrotica ,με λεωφορεία. Θα είναι εκεί ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αγροτικά θέματα και εκεί θα στείλουμε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, θα είναι η καταστροφή μας.”

Εκπρόσωπος απο το Βελβεντό: «Όλοι στον αγώνα, κανένας πίσω.»

Εκπρόσωπος απο την Πέλλα: «Σήμερα στο μπλόκο του Μαυροβουνίου θα είναι πάνω από χίλια τρακτέρ. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με τεχνάσματα θα μας κλείσει τα μάτια είναι γελασμένη. Είμαστε σε πόλεμο.

Γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι οι αγρότες έκαναν συμβολική κατάληψη της Εγνατίας, η οποία και κράτησε σχεδόν μέχρι τις δύο το μεσημέρι.

ΔΤ

faretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων