Κοινωνία Περίεργα

Από παιδιά γίνονται γυναίκες γιατί τα αναγκάζουν να παντρευτούν – photo

Η Αμερικανίδα φωτορεπόρτερ Στεφανί Σινκλέρ, παρουσιάζει παιδιά που έγιναν νωρίς γυναίκες, χωρίς τη θέληση τους. 

Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, ταξίδεψε τα τελευταία 13 χρόνια σε 10 χώρες και απαθανάτισε όλα όσα θέλει να ακουστούν, μέσω των φωτογραφιών και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει ιδρύσει «To young to wed».
Μεταξύ άλλων χωρών, βρέθηκε στην Ινδία, το Αφγανιστάν, τη Γουατεμάλα, την Υεμένη, το Νεπάλ και την Αιθιοπία και φωτογράφησε κορίτσια που παντρεύονται πριν ενηλικιωθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ περισσότερες από 700 εκατομμύρια γυναίκες παντρεύονται πριν την ηλικία των 18 και από αυτές, μία στις τρεις, ντύνεται νύφη προτού καν συμπληρώσει τα 15 της χρόνια.

«Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι παιδικοί γάμοι συνηθίζονταν πολλές γενιές πριν και δεν γίνονται πια. Όμως, όταν εργαζόμουν ως φωτογράφος στο Αφγανιστάν, έμαθα ότι υπήρχαν αρκετά κορίτσια που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και, μιλώντας αργότερα μαζί τους στο νοσοκομείο, κατάλαβα ότι ένας από τους λόγους ήταν ότι είχαν αναγκαστεί να παντρευτούν σε πολύ μικρή ηλικία» σημειώνει μιλώντας στο «Refinery29».


Η Στεφανι Σινκλέρ μίλησε και για τους κινδύνους που έχει μία νύφη σε μικρή ηλικία, κυρίως γιατί τα κορίτσια αυτά γίνονται γρήγορα μητέρες, και αυτό πολλές φορές οδηγεί σε αποβολή ή και απώλεια ζωής.


«Ένα κορίτσι παντρεύεται παρά τη θέλησή του κάθε δύο δευτερόλεπτα ανά τον κόσμο και ένα στα τρία πριν γίνει 18 ετών. Ένα από τα σοβαρότερα πράγματα που αυτό κλέβει, λοιπόν, είναι η εκπαίδευση. Όταν κάποια γίνεται σύζυγος εγκαταλείποντας το σχολείο, χάνει σημαντικό μέρος της δύναμής της. Και αν ο άνδρας της πεθάνει, την αφήσει ή χωρίσουν και εκείνη δεν μπορεί καν να διαβάσει ή να γράψει, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της» καταλήγει.

stefani_ia_708

banner-article

Ροη ειδήσεων