Νάουσα

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης στηρίζει το σχέδιο επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ( ΕΝΚΛΩ)

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Νάουσας

Τη στήριξή του στο σχέδιο επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας κατάθεσε στη διάρκεια των συναντήσεων των πρώην εργαζομένων και των φορέων στην Αθήνα με τους κ.κ. Δραγασάκη και Φλαμπουράρη ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.

Μιλώντας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Επικρατείας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο χαρακτηρίζεται από καινοτομία ως προς τη φιλοσοφία του – με την παραγωγή brand προϊόντων ένδυσης, αλλά και ως μοντέλο διαχείρισης, στηριζόμενο στην εμπιστοσύνη και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, των εργαζομένων, του Δημοσίου, των Τραπεζών και της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε δύσκολο το εγχείρημα επειδή εμπεριέχει ρίσκο, ωστόσο τόνισε ότι η προσπάθεια πρέπει να γίνει και να είναι επιτυχής.

“Είναι κάτι καινοτόμο για την Ελλάδα και πρέπει να στηριχθεί από όλους. Σε περίπτωση επιτυχίας, που όλοι ευχόμαστε, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής περιφέρειας. Ως Δήμος Νάουσας θεωρούμε ότι συνδυαστικά θα μπορούσε να υπάρξει μέριμνα ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού μικρής χωρικής διάστασης, που μαζί με την επαναλειτουργία των εργοστασίων σε Νάουσα και Κομοτηνή να προβλέπει -μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων- την ενίσχυση και υλοποίηση αναπτυξιακών προτάσεων, όπως αυτών που έχει καταθέσει ο Δήμος Νάουσας, με συνδυαστικά οφέλη”, τόνισε ο Δήμαρχος.

banner-article

Ροη ειδήσεων