Βέροια Πολιτισμός

“Ρομπέν των δασών – η αληθινή ιστορία”, σήμερα 15/12/’15, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια

Η νέα, εντυπωσιακή παράσταση από τον κουκλοθίασο redicolo, με τίτλο “ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ – η αληθινή ιστορία”, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση καθηλώνει μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών, πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης και φαντασμένος, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα, καταλήγει να είναι ένας κωμικός Ρομπέν, ένας Ρομπέν αντιήρωας, που μέσα από τα παθήματα του διασκεδάζει και αφυπνίζει.

Απέναντι στον ατομικισμό, την προσωπολατρία και την ανάθεση των δικών μας προβλημάτων σε άλλους, η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει αξίες όπως είναι η συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη κτλ
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

κατάλογος

banner-article

Ροη ειδήσεων