Βέροια

Με πρωτοφανή συμμετοχή μελών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας έγιναν την Κυριακή, 13/12/15, η Ετήσια Γ. Συνέλευση και οι εκλογές για νέο ΔΣ

Εκλογές για Νέο Δ/Σ στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Έγινε την Κυριακή ( 13-12-2015 ), στο Σπίτι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, η Ετήσια Γενική Συνέλευση, με θέματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Δ/Σ
2. Εκλογή Δ/Σ , Ε/Ε και αντιπροσώπων για την ΠΟΠΣΒ

Η συμμετοχή των μελών ήταν πρωτοφανής. Τα μέλη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και προσήλθαν μαζικά για την ανάδειξη νέου Δ/Σ του Συλλόγου , αναγνωρίζοντας με τη συμμετοχή τους το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος για τη διάσωση του βλάχικου πολιτισμού .

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διηύθυνε με απόλυτη επιτυχία το εκλεγμένο από τη Γ/Σ προεδρείο με πρόεδρο τη νομικό Ζεϊμπέκη Σοφία και γραμματέα/πρακτικογράφο το φιλόλογο Χρυσή Σταμάτη. Ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ/Σ Τούσικος Αντώνης παρουσίασε αναλυτικά, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ( PowerPoint ) και τον εξοπλισμό του Συλλόγου, τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ/Σ, ευχαρίστησε όχι μονάχα τους άμεσους/μέλη του Δ/Σ συνεργάτες του, αλλά και όλους – και ήταν πάρα πολλοί – όσοι στήριξαν με κάθε τρόπο τις δράσεις του Συλλόγου. Ο πρόεδρος της Ε/Ε Ζιώγας Α. διάβασε το πρακτικό που συνέταξε η Ε/Εκαι παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, ενώ ο Πίσκος Δημήτρης, εκ μέρους των αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων, εξέθεσε τη δράση τους στα πλαίσια της Π.Ο.Π.Σ.Β.

IMG_20151213_123100

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. Στις τοποθετήσεις των μελών επισημάνθηκε από τη μια η πλούσια και ποικίλη δραστηριότητα του Συλλόγου και η ποιότητα των εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την εκδήλωση του Απρίλη στο “Χώρο Τεχνών” της Βέροιας με θέμα: « Από την Άνοιξη ως το Φθινόπωρο/DiprumuvearapanaToamna ». Από την άλλη τονίστηκε η μεγάλη απήχηση του Συλλόγου, όπως αυτή εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις, τις πολλαπλές προσκλήσεις από άλλους Συλλόγους και κυρίως με τις επισκέψεις στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Πάνω από όλα κυριάρχησε στη συζήτηση η αγωνία για τη διάσωση της βλάχικης γλώσσας και εκφράστηκαν τα πιο θετικά σχόλια για την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Σύλλογο από τον Τ. Γεωργίου και το Ν. Αυγέρο, και γενικά από τις εκάστοτε Διοικήσεις του Συλλόγου , για την εκμάθηση της βλάχικης γλώσσας από τα παιδιά και τη μεγάλη ανταπόκριση.

Οι επιτυχίες του Συλλόγου, κατά γενική ομολογία , όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των μελών, οφείλεται σε πολλούς λόγους, μα προπάντων στη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου, στη μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων, και πάνω από όλα στις ανοιχτές συνεδριάσεις του Συλλόγου που γίνονται ανελλιπώς κάθε Παρασκευή και στις οποίες συμμετέχουν πάρα πολλοί και με την εποικοδομητική κριτική και τις γόνιμες προτάσεις τους συμβάλλουν στη λήψη των πιο ορθών αποφάσεων. Από την διαδικασία που ακολούθησε εκλέχτηκαν (τακτικοί και αναπληρωματικοί) με αλφαβητική σειρά:

IMG_20151213_124247IMG_20151213_121033IMG_20151213_120920IMG_20151213_111840

Για το Δ/Σ του Συλλόγου                                           Για την Ε. Ε.
1. Αναστασίου Νούλη                                                     1. Μπέκας Π
2. Βόλκος Γιάννης                                                           2. Ντέλλας Στέριος
3. Γκαλαΐτσης Ηλίας                                                      3. Φύκατας Πέτρος
4. Ζήση Χάιδω
5. Μητριτώνης Γιάννης                                                 Για την Π.Ο.Π.Σ.Β.
6. Μιχαηλίδης/Κουτόβας Νίκος                                   1. Μητριτώνης Γιάννης
7. Μπέτσα Ολυμπία                                                        2. Μπουγιάκας Πέτρος
8. Πίσκος Δημήτρης                                                        3. Πίσκος Δημήτρης
9. Σιαμίκου/Τίκα Αθηνά                                               4. Τσίρης Γιώργος
10. Τσίρης Γιώργος
11. Φουνταλής Στέργιος

Το νέο Δ/Σ θα συγκροτηθεί σε σώμα την Παρασκευή 18-12-2015, στις 9 μ.μ.
Από το Γραφείο Τύπου του Συλλόγου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας