Εργασία Τοπικά

ΠΑΜΕ Ημαθίας: Καμιά συναίνεση, κανένας συμβιβασμός στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!
Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό!

Πικετοφορίες αύριο, 15 Δεκέμβρη:
11.00π.μ. στη Νάουσα, 5.30μ.μ. στην Βέροια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το “νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων”, που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.

Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά κέντρα, να πάρουν απόφαση για νέα απεργία τον Γενάρη για το ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.

Συμφωνούμε με τα αιτήματα των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα του Δήμου Νάουσας, για 3μηνη παράταση και πλήρη σταθερή εργασία. Στηρίζουμε τις αυριανές τους κινητοποιήσεις.

Συμφωνούμε με τα αιτήματα και στηρίζουμε τον αγώνα των συνταξιούχων. Καλούμε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση για την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9.00π.μ. από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στο Μπουτάρη για την απλήρωτη εργασία και την υπογραφή ΣΣΕ, τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΤ για την απληρωσιά τους.

Ενημερώνουμε τους απολυμένους της ΕΝ–ΚΛΩ πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τα αστικά κόμματα του ευρωμονόδρομου, με νόμο μέσα στο καλοκαίρι ενίσχυσαν τις απαιτήσεις των τραπεζών, δηλαδή να προηγούνται στις πτωχευμένες επιχειρήσεις, των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Καλούμε τους απολυμένους να μη χαρίσουν ούτε δεκάρα από τον ιδρώτα τους στους τραπεζίτες και σ’ αυτούς που κλείσανε τα εργοστάσια.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παζαρεύει πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων δεδουλευμένα – αποζημιώσεις και χρέη της ΕΝ-ΚΛΩ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να συμπορευτούν με τους αγώνες για πλήρη σταθερή εργασία και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας