Εκκλησια Τοπικά

Η Ιερά Μονή Καλλίπετρας τίμησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μονής, Κόγια Νικόλαο

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ο ηγούμενος της Μονής Καλλίπετρας τίμησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μονής για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος της Καλλίπετρας.

Ο κ. Κόγιας Γ. Νικόλαος είναι γνωστός επιχειρηματίας της Βέροιας, ασχολούμενος με την επιπλοποιία αλλά και επίσης γνωστός για τη δραστηριοποίησή του στο χώρο του Πολιτισμού με ενεργό συμμετοχή στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Προμηθέας”. Από πολλών ετών εκκλησιαζόμενος με την οικογένειά του στο Μοναστήρι της Θεοτόκου Καλλίπετρας υπήρξε βασικός υποστηρικτής στο έργο και τη διακονία της με προσφορά προσωπικής εργασίας.

Μετά την φοβερή πυρκαγιά της 29ης Οκτωβρίου 2010, όπου τα πάντα στην Καλλίπετρα ερήμωσαν και καταστράφηκαν, ο κ. Κόγιας συνέλαβε και πραγματοποίησε την ίδρυση ενός συλλόγου στήριξης της Μονής, ο οποίος σήμερα αριθμεί πάρα πολλά μέλη και τα ενεργοποιεί για τις θρησκευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο το αγαπημένος τους Μοναστηράκι.

Αν και η Μονή της Καλλίπετρας με την παλιά ένδοξη ιστορία σήμερα βρίσκεται σε παρακμή, παραμελημένη από πολλούς, απολαμβάνει την αγάπη και την συμπαράσταση του κόσμου. Ομιλώντας σχετικά ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Παλαμάς στο κατάμεστο από προσκυνητές Αρχονταρίκι μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πρόβαλε το έργο του κ. Κόγια ο οποίος διατελεί και Πρόεδρος του Συλλόγου εδώ και 5 χρόνια και συνεχάρει στο πρόσωπό του κάθε έναν που αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρχουν αυτές οι θρησκευτικές οάσεις και να ενισχύεται η πίστη του κόσμου στον Αληθινό Θεό. Όπως τόνισε, “μπορεί εμείς μεγαλώνοντας να ακούσαμε για την Πίστη μας, οι καιροί όμως είναι χαλεποί και δε γνωρίζουμε εάν στο μέλλον οι απόγονοί μας θα έχουν την ευκαιρία να ακούν λόγο Θεού. Είναι επιβεβλημένο τα μοναστηράκια αυτά να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δίνουν την αληθινή μαρτυρία και να εμψυχώνουν τους πιστούς. Στο πρόσωπο του κ. Κόγια τιμούμε τόσο τον άνθρωπο που εκοπίασε για τη Μονή και για τους Πατέρες της προσωπικά, όσο και όλους εκείνους που τον συμπαραστάθηκαν στον αγώνα του αυτό”.

Ο λόγος του π. Παλαμά έκλεισε με την παράδοση ασημένιας εικόνας της Θεοτόκου και ένα πραγματικά θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Προηγουμένως, οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου που φυλάσσεται στη Μονή.

banner-article

Ροη ειδήσεων