Βέροια Ρεπορτάζ

ΜΑμΑ: «Η σημερινή κοινωνία οφείλει να δέχεται τα άτομα με αναπηρία ως ισότιμα μέλη»

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Σχολείο Ειδικής Αγωγής και ο νεοσυσταθείς Σύλλογος της Βέροιας με την επωνυμία ΜΑμΑ (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) προσκάλεσαν στη Βέροια το «ΘΕ.ΑΜ.Α» -Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία, με το έργο του Ιονέσκο «Ιάκωβος ή Υποταγή».

Η παράσταση παίχτηκε στο Χώρο Τεχνών χθες, 29/11/’15, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Προλογίζοντας  είπαν:

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Οικονόμου: «Το έργο ανήκει στο Θέατρο του Παραλόγου. Είναι έργο προβληματισμού. Αποδομεί αξίες, για να τις επαναπροσδιορίσει. Αυτό γίνεται ξεκινώντας από το δομικό στοιχείο μιας κοινωνίας, την οικογένεια…»

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου ΜΑμΑ, Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη: «Ευχαριστούμε την ΚΕΠΑ και τα παιδία του «ΘΕ.ΑΜ.Α». Είναι πολύ μεγάλη τιμή να φιλοξενείται στην πόλη μας μια τέτοια θεΧωρίς τίτλοατρική ομάδα ,γιατί είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που έχουν δυσκολίες και αναπηρίες που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, να προσπαθούν να εκφραστούν με εποικοδομητική διέξοδο μέσα από την Τέχνη και ειδικά μέσα από το Θέατρο. Η σημερινή κοινωνία οφείλει να σέβεται, να ακούει και να δέχεται τα άτομα με αναπηρία ως ισότιμα μέλη.»

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς: «Θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε το « ΘΕ.ΑΜ.Α», που παρουσιάζει μια ιδιαίτερη παράσταση. Σε μια εποχή που τα περισσότερα κινήματα δυστυχώς ατονούν, το αναπηρικό κίνημα παραμένει ζωντανό και δυνατό. Κι αυτό είναι προς τιμήν όλων αυτών που εργάζονται κοντά του. Θα πρέπει ο Σύλλογος ΜΑμΑ να συνεχίσει να υπάρχει και εύχομαι στα μέλη του να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια ζέση, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό.»

(Μια παράστση που προκάλεσε το…)

049

banner-article

Ροη ειδήσεων