Βέροια Ρεπορτάζ

Συζητώντας για τη βία στο internet, με αφορμή τη θεατρική παράσταση “Chatroom”

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Το ΔΗΠΕΘΕ της Βέροιας απέδειξε και με τη χθεσινή παράσταση της Νεανικής Σκηνής του πως όχι μόνο προσέχει τις παραστάσεις του από το στάδιο της επιλογής μέχρι το τελικό της ολοκλήρωσης, δείχνοντας πάντα σεβασμό στους θεατές του, αλλά απέδειξε και πως τολμά.

Τολμά να ανεβάσει ένα έργο, το οποίο δίνει ρεαλιστικά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εφηβείας, την εξάρτηση από το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα κάποιες φορές την απόλυτη χειραγώγηση, που οδηγεί στη επιβολή της βίας.

Η χθεσινή παράσταση, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δόθηκε για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας, οι οποίοι την παρακολούθησαν απνευστί, ξεσπώντας στο τέλος σε ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Η συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους ηθοποιούς της παράστασης -ανάλογες συζητήσεις θα γίνονται κάθε φορά στο τέλος της παράστασης με τους μαθητές- ήταν όχι μόνο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και γόνιμη.

 faretra.info

Με παρούσες την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Νόπη Σκεντερίδου και την ψυχολόγο Άννυ Ασλανίδου, οι οποίες και συντόνισαν τη συζήτηση, διατυπώθηκαν προβληματισμοί, ζητήθηκαν πληροφορίες από τους ηθοποιούς σχετικά με την προσέγγιση από τη μεριά τους του έργου, αναζητήθηκαν πιθανές αντιδράσεις των μαθητών-θεατών στο έργο, όλα μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας και αμοιβαιότητας.

Το τελικό συμπέρασμα της συζήτησης, στην οποία τοποθετήθηκαν η Σχολική Ψυχολόγος Ειρήνη Αναγνώστου και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Πέλλας Κωνσταντίνος Κούγκας, ήταν πως τέτοια έργα είναι απαραίτητα όχι μόνο για να καταδείξουν αλλά κυρίως για να προλάβουν προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, κλείνοντας τη συζήτηση, επεσήμανε τη σημασία της γέννησης του θεσμού της Νεανικής Σκηνής, πληροφορώντας πως οι παραστάσεις για τους Νομούς Πέλλας και Πιερίας θα γίνουν στις έδρες των Νομών, για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι μαθητές. Πρόσθεσε επίσης πως στην Ημαθία θα δοθούν παραστάσεις και για τους γονείς. Αυτό είναι σημαντικότατο εξήγησε, γιατί οι γονείς πρέπει πραγματικά να δουν μέσα από μια άλλη οπτική τον κόσμο του διαδικτύου και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα παιδιά τους.

Διαβάστε την κριτική για την παράσταση εδώ

 faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων