Κοινωνία Τοπικά

ΕΛΜΕ Ημαθίας – Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών: ΟΛΟΙ στην Απεργία – Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, των μνημονίων

 ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων

Βιώνουμε την αντιδραστική επιδρομή της προώθησης των μέτρων που συνεχίζεται και θα σαρώσει όλα τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα εάν το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του δεν καταφέρει να την ανακόψει. Από τα 223 μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2018, τα 127 πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Τα μέτρα είναι:

 Α) H διάλυση του ασφαλιστικού αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με κόψιμο συντάξεων και του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά ταμεία και με το πόρισμα των σοφών σύνταξη -επίδομα ελεημοσύνης!

 Β)Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που παγώνει μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την κατάταξη στα ΜΚ, κάθε αύξηση στους μισθούς, αντί της άμεσης ανακούφισης με την βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών.

 Γ)Το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων.

 Δ) Στα εργασιακά προωθούνται οι ομαδικές απολύσεις, η αποδιάρθρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η μόνιμη κινητικότητα.

 Ε) Ο προϋπολογισμός για το 2016 που προβλέπει άλλα 4,5 δις μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

 ΣΤ)Η άγρια φοροεπιδρομή με αυξήσεις σε ΦΠΑ, σε εισιτήρια λεωφορείων με τον ΕΝΦΙΑ, με την υπονόμευση της ρύθμισης των 100 δόσεων, αύξηση του συντελεστή φορολογίας στα ενοίκια, κ.ά. Τα παραπάνω μέτρα είναι μόνο η αρχή.

Το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση!

 Α)Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, με μείωση δαπανών.

 Β) Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, το Νοέμβριο : νέο πλαίσιο αξιολόγησης, εφαρμογή της μαθητείας, δηλ. της φτηνής-δωρεάν ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα, το Δεκέμβριο : νέο σύστημα κινητικότητας, τον Απρίλιο του 2016: εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 στην εκπαίδευση, δηλαδή συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου κλπ.

Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας!

Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια αποφασιστική αντίσταση στην πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, για κατακτήσεις στις διεκδικήσεις του κλάδου. Απαραίτητη προϋπόθεση να δοθεί αποφασιστική συνέχεια στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

Είναι ανάγκη να σκεφτούμε και να δράσουμε, πιάνοντας το νήμα από τις καλύτερες στιγμές των συλλογικών μας αγώνων των τελευταίων χρόνων, τη μάχη με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, των καθαριστριών. Οι αγώνες αυτοί νίκησαν και άφησαν παρακαταθήκη τα χαρακτηριστικά ανάπτυξής τους: αποφασιστικότητα, διάρκεια, επιτροπές αγώνα, συσπείρωση μέσα στα σωματεία, συντονισμό, πολύμορφες δράσεις και διάθεση σύγκρουσης.

Καλούμαστε όλοι, χωρίς αναμονή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσει ο αγώνας ώστε να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Δεν υποχωρούμε – μπροστά oι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας!

Απέναντι στην κυβέρνηση είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαραθέσουμε την δύναμη των λαϊκών αναγκών, των εργατικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής αξιοπρέπειας.

συλλαλητήριο 10-9-2013
Διεκδικούμε:

 Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και όλων των μνημονίων.

 Διαγραφή του ληστρικού – τοκογλυφικού χρέους.

 Όχι στο τερατούργημα του ασφαλιστικού. Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς. Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας Πλήρη δωρεάν και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους .

 Όχι στο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για όλους.

 Όχι στη νέα αξιολόγηση – όχι στην κινητικότητα που θα φέρουν διαθεσιμότητες και απολύσεις. Δημόσια δωρεάν Παιδεία με αύξηση δαπανών. 12χρονο ενιαίο, δημόσιο δωρεάν σχολείο. Άμεση κάλυψη των κενών με διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου. Μέγιστος αριθμός 20 μαθητών ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια.

 Όχι στη φορολεηλασία, τα χαράτσια και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου καμιά υποχώρηση

Eνωμένοι για την επιτυχία της απεργίας μόνη προοπτική η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων